English-breakfastbowl
English-breakfastbowl
bewaar
bewaar

English-breakfastbowl

Een breakfastbowl met een Engelse twist. Begin je dag met deze Engelse bowl en hebt al 200 gram groente in de ochtend te pakken.

30 min. bereiden
20 min. oventijd
0waarderingen

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook fijn. Knip de tros tomaten in 4 kleinere trosjes, omwikkel de trosjes met een stuk aluminiumfolie. Besprenkel met ⅕ olie en balsamicoazijn en vouw losjes dicht. Leg de kipchipolata’s en de tomatenpakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 min. in de oven. Doe na 5 min. de plakjes spek erbij.

2

Doe ondertussen de witte bonen in tomatensaus in een kleine steelpan en verwarm op laag vuur. Roer af en toe door. Verhit ⅓ olie in een grote koekenpan en bak de knoflook kort. Voeg de spinazie in delen toe en laat al roerbakkend slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep uit de pan en laat uitlekken in een vergiet.

3

Haal de spek, chipolata’s en tomaten uit de oven. Rooster het brood. Verhit de rest van de olie in de grote koekenpan en bak de spiegeleieren. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Snijd de chipolata’s elk in 4 schuine stukken. Snijd de toast diagonaal. Schep de witte bonen in het midden van de kommetjes. Verdeel de spek, stukjes chipolata, gepofte tomaatjes, spinazie, spiegeleieren en toast eromheen. Schep wat van de vrijgekomen sappen van de tomaat over de tomaten.

vegatipVervang het ontbijtspek door 8 plakjes vegan Specktakel en de kipchipolata door 8 vegan veldbonenworstjes.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

English-breakfastbowl

Een breakfastbowl met een Engelse twist. Begin je dag met deze Engelse bowl en hebt al 200 gram groente in de ochtend te pakken.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig