Wentelteefjes met ahornsiroop en spek
Wentelteefjes met ahornsiroop en spek

Wentelteefjes met ahornsiroop en spek

Kunnen wentelteefjes nóg lekkerder worden? Jááá, met spek en ahornsiroop.

20 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

middelgrote eieren

100 ml

halfvolle melk

8 sneetjes

Liefde & Passie speltbrood

8 plakken

ontbijtspek

2 el

ahornsiroop

1 bakje

tuinkers

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Kunnen wentelteefjes nóg lekkerder worden? Jááá, met spek en ahornsiroop.

Aan de slag

1

Klop in een diep bord de eieren los met de melk en breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de sneetjes brood door het ei en laat erin liggen. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het ontbijtspek in 5 min. goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

2

Bak de wentelteefjes in het overgebleven bakvet in delen in 6 min. goudbruin en krokant. Keer halverwege. Voeg eventueel extra olie toe als de pan te droog wordt. Verdeel de wentelteefjes en het spek over de borden. Besprenkel met de ahornsiroop en garneer met de tuinkers.