BBQ kipspies met paarse zoete aardappel
BBQ kipspies met paarse zoete aardappel
bewaar
bewaar

BBQ kipspies met paarse zoete aardappel

Verras je gasten met dit paarse BBQ-spiesje. Een kleurexplosie op je BBQ en een smaakexplosie in je mond!

30 min. bereiden
6waarderingen

5 ingrediënten

Aan de slag

1

Leg de satéprikkers in een schaal, schenk er koud water bij tot ze onderstaan. Halveer de kipdijfilet in de lengte en daarna in de breedte. Meng goed met gedroogde tijm, milde olijfolie, peper en eventueel zout.

2

Boen de middelgrote paarse zoete aardappel schoon, halveer in de lengte en snijd in plakken van 1 cm. Snijd de uiteinden van de rode uien en snijd in kwarten, haal de ‘blaadjes’ ui los van elkaar.

3

Steek de barbecue aan. Rijg aan elke satéprikker 1 stuk zoete aardappel, 2 stukjes ui en 1 stuk kip en herhaal 3 keer. Maak zo ook de overige spiesjes. Bestrijk ze met een bakkwast rondom met de rest van de milde olijfolie. Gril de spiesjes in 10-12 min. gaar. Keer regelmatig.

combinatietipLekker met spinaziepesto (het recept is dan niet meer lactosevrij).
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

BBQ kipspies met paarse zoete aardappel

Verras je gasten met dit paarse BBQ-spiesje. Een kleurexplosie op je BBQ en een smaakexplosie in je mond!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig