Stamppot van paarse aardappel, rodekool en gegrilde aubergine
Stamppot van paarse aardappel, rodekool en gegrilde aubergine
bewaar
bewaar

Stamppot van paarse aardappel, rodekool en gegrilde aubergine

Een paarse maaltijd? Klinkt misschien gek, maar smaakt onwijs goed!

30 min. bereiden
9waarderingen

Aan de slag

1

Snijd de aubergines elk in de lengte in 6 parten. Verwijder de harde kern van de rodekool en snijd in dunne repen. Schil de zoete aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook samen met de rodekoolreepjes in een ruime pan in 15 min. gaar.

2

Wrijf ondertussen de aubergineparten in met de helft van de olie. Verhit de grillpan op middelhoog vuur zonder olie of boter en gril de aubergine 25 min. Keer regelmatig. Gril ook de schilkant.

3

Haal ondertussen de blaadjes van de takjes munt en snijd samen met de peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de peterselie, munt, het citroenrasp en -sap en de rest van de olie. Zet apart tot gebruik. Doe de ricotta in het hakmolentje van de staafmixer en klop in 2 min. luchtig.

4

Giet de zoete aardappel en rodekool af en doe terug in de pan. Stamp met de pureestamper tot een stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak de amandelen grof.

5

Verdeel de stamppot en aubergine over borden. Schep de luchtige ricotta en het kruidenmengsel erop en bestrooi met de amandelen.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Stamppot van paarse aardappel, rodekool en gegrilde aubergine

Een paarse maaltijd? Klinkt misschien gek, maar smaakt onwijs goed!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig