bewaar
Couscous met geroosterde groenten
Couscous met geroosterde groenten
bewaar

Couscous met geroosterde groenten

Gezonde couscous? Kies voor een volkoren variant en vul aan met groosterde groenten uit de oven. Lekker!

20 min. bereiden
25 min. oventijd
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

500 g

spruitjes

500 g

zoete aardappelen

2½ el

Souq Midden-Oosterse ovengroente kruidenmix

4 el

milde olijfolie

300 g

biologische volkorencouscous

60 g

ongebrande amandelen

15 g

verse munt

1

citroen

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Gezonde couscous? Kies voor een volkoren variant en vul aan met groosterde groenten uit de oven. Lekker!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de tenen knoflook fijn. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Boen de zoete aardappelen schoon en snijd in stukken van 2 cm.

2

Meng de zoete aardappel met de kruiden voor ovengroente, knoflook, ¼ van de olie en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 min. onder in de oven. Voeg na 10 min. de spruitjes toe, schep om met ¼ van de olie en zet nog 15 min. terug in de oven.

3

Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een pan zonder olie of boter en rooster de amandelen 3 min. tot goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.

4

Snijd de munt in reepjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Roer de couscous los met een vork en meng met de rest van de olie, 1-2 el citroensap (per 4 personen), het -rasp, de munt, geroosterde groenten, amandelen, peper en zout.

combinatietipLekker met granaatappelpitjes.

Couscous met geroosterde groenten

Gezonde couscous? Kies voor een volkoren variant en vul aan met groosterde groenten uit de oven. Lekker!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig