San Sebastian cheesecake
De San Sebastian cheesecake wordt ook wel de Burnt Basque cheesecake genoemd. Waarom? Hij wordt donkerbruin gebakken aan de bovenkant voor een gekarameliseerde smaak. Dit wil je.
Ingrediënten
10 personen
800 g
Philadelphia naturel zuivelspread
6
middelgrote eieren
350 g
fijne kristalsuiker
½ tl
zout
200 ml
verse slagroom
1 el
tarwebloem
Dit heb je nodig
bakpapier
springvorm (Ø 18 cm, ingevet)
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Roer de roomkaas los met een garde. Voeg 1 voor 1 de eieren toe, roer na elk ei steeds goed met een garde, zo heb je minder kans op klontjes. Voeg de suiker, het zout en de slagroom toe en zeef de bloem erboven. Roer met een garde tot een gladde massa.
Leg een groot stuk bakpapier op de springvorm en druk in de vorm. Vouw de randen papier die boven de vorm uitkomen naar buiten om. Schenk het mengsel erin en bak de taart in ca. 80-90 min. gaar. De bovenkant moet vrij donkerbruin gebakken zijn en als je de taart zachtjes schudt moet de vulling nog wiebelig zijn.
Laat de taart 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Zet in de koelkast en laat nog minimaal 4 uur afkoelen en opstijven.
San Sebastian cheesecake
De San Sebastian cheesecake wordt ook wel de Burnt Basque cheesecake genoemd. Waarom? Hij wordt donkerbruin gebakken aan de bovenkant voor een gekarameliseerde smaak. Dit wil je.

nagerecht
null personen
435 kcal
15 min. bereiden
300 min. wachten
90 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Roer de roomkaas los met een garde. Voeg 1 voor 1 de eieren toe, roer na elk ei steeds goed met een garde, zo heb je minder kans op klontjes. Voeg de suiker, het zout en de slagroom toe en zeef de bloem erboven. Roer met een garde tot een gladde massa.
Leg een groot stuk bakpapier op de springvorm en druk in de vorm. Vouw de randen papier die boven de vorm uitkomen naar buiten om. Schenk het mengsel erin en bak de taart in ca. 80-90 min. gaar. De bovenkant moet vrij donkerbruin gebakken zijn en als je de taart zachtjes schudt moet de vulling nog wiebelig zijn.
Laat de taart 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Zet in de koelkast en laat nog minimaal 4 uur afkoelen en opstijven.
achtergrondinfo:San Sebastian cheesecake is een romige taart die is ontstaan in de Noord-Spaanse stad, de naam doet het al vermoeden, San Sebastian. De taart wordt ook wel Basque Cheesecake of Burnt Basque Cheesecake genoemd. Het is namelijk de bedoeling dat de bovenkant donkerbruin gebakken wordt, dat geeft de lekkere gekarameliseerde smaak.
algemeen:Meer weten over <a href=https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken>kooktechnieken</a>?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)800 g Philadelphia naturel zuivelspread
6 middelgrote eieren
350 g fijne kristalsuiker
½ tl zout
200 ml verse slagroom
1 el tarwebloem
Dit heb je nodig
bakpapier
springvorm (Ø 18 cm, ingevet)