Spätzle
Spätzle
bewaar
bewaar

Spätzle

Gekookte spätzle wordt vaak gebakken in boter en geserveerd met gebakken ui, kaas, spek of gestoofd vlees. Zo heb je een heerlijk bijgerecht. Hoe je spätzle maakt? Met ei, melk en boter.

15 min. bereiden
7waarderingen

5 ingrediënten

Aan de slag

1

Zeef de bloem boven een kom en roer met een garde het zout erdoor. Klop met de garde de eieren los met de melk. Schenk het ei-melkmengsel beetje bij beetje bij de bloem en roer met de garde tot een glad beslag.

2

Breng een grote pan water aan de kook. Zet spätzlemaker op de pan en haal de helft van het beslag erdoor. Laat de spätzle 2-3 min. koken. Schep met een schuimspaan in een kom en schep de boter erdoor. Herhaal met de rest van het beslag.

achtergrondinfoSpätzle is een gerecht uit het vroegere Hertogdom Zwaben, een gebied dat het huidige Zuid-Duitsland, de Elzas en het gebied van het oosten van Zwitserland tot Noord-Italië besloeg. Spätzle wordt hier nog steeds veel gegeten, maar soms heeft het gerecht een andere naam. De gekookte spätzle wordt vaak gebakken in boter en geserveerd met gebakken ui, kaas, spek of gestoofd vlees.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Spätzle

Gekookte spätzle wordt vaak gebakken in boter en geserveerd met gebakken ui, kaas, spek of gestoofd vlees. Zo heb je een heerlijk bijgerecht. Hoe je spätzle maakt? Met ei, melk en boter.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig