Vegan galette met peer
Vegan galette met peer
bewaar
bewaar

Vegan galette met peer

Gasten te eten dit weekend? Serveer deze vegan galette met peer als dessert! Gevuld met amandelspijs en peer kan de avond niet meer stuk.

25 min. bereiden
40 min. oventijd
1 uur 25 min. wachten
6waarderingen

    Aan de slag

    1

    Snijd de margarine in blokjes en leg 10 min. in de vriezer. Meng de bloem met de kristalsuiker en het zout in de keukenmachine. Voeg de margarine toe en mix met korte pulsen tot een fijn, kruimelig deeg. Schenk het koude water erbij en mix met korte pulsen tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel een extra eetlepel water toe als het deeg te droog is. Vorm met koude handen een bal van het deeg en verpak in vershoudfolie. Laat 1 uur rusten in de koelkast.

    2

    Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg met de deegroller op een met bakpapier beklede bakplaat uit tot een ronde lap van Ø 30 cm. Snijd de spijs in dunne plakjes. Bedek het deeg ermee en laat 4 cm van de rand vrij.

    3

    Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Bestrooi de spijs met de speculaaskruiden en 1 tl citroenrasp (per galette).

    4

    Snijd de ongeschilde peren elk in 4 partjes en verwijder het klokhuis. Snijd elk partje in de lengte in 3 plakjes, maar laat die aan de bovenkant aan elkaar vastzitten. Leg de peren als een waaier op de spijs en besprenkel met 2 el citroensap (per galette).

    5

    Vouw de deegrand over de peer, bestrijk de randen met de amandeldrink en bestrooi met de rietsuiker. Bak de galette in ca. 40 min. goudgeel en gaar. Laat in 15 min. afkoelen.

    resttipAmandelspijs over? Vul er (afbak)croissantjes mee en bak samen met wat amandelschaafsel in de oven.
    algemeenMeer weten over kooktechnieken?

    Heb jij dit recept klaargemaakt?

    We zijn benieuwd wat je er van vindt!

    Heb jij dit recept klaargemaakt?

    We zijn benieuwd wat je er van vindt!

    Vegan galette met peer

    Gasten te eten dit weekend? Serveer deze vegan galette met peer als dessert! Gevuld met amandelspijs en peer kan de avond niet meer stuk.

    Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

    Dit heb je nodig