Limoncello cheesecake
Limoncello cheesecake
bewaar
bewaar

Limoncello cheesecake

Wat is misschien nog wel lekkerder dan een glas limoncello? Limoncello cheesecake! Met een bodem van cantuccini koekjes en versierd met citroenschijfjes, is deze taart een traktatie die niemand kan weerstaan.

25 min. bereiden
3 uur wachten
11waarderingen

Aan de slag

1

Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Maal de cantuccini in de keukenmachine fijn. Smelt de boter. Doe de gemalen koekjes in een kom en roer de boter erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de vorm en druk stevig aan. Zet tot gebruik in de koelkast.

2

Week de blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Roer ondertussen met een garde de roomkaas met de suiker en het vanille-extract tot een egaal mengsel. Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil van 1½ citroen en pers 1½ citroen uit (per taart). Voeg het rasp toe aan de roomkaas.

3

Doe 60 ml citroensap (per taart) in een steelpan en verwarm op laag vuur. Haal de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en meng met het citroensap tot de gelatine volledig is opgelost. Laat iets afkoelen.

4

Klop ondertussen de slagroom met de mixer stijf. Voeg het gelatinemengsel en de limoncello toe aan de roomkaas en meng goed. Spatel de slagroom er voorzichtig doorheen. Verdeel de vulling over de bodem en strijk glad. Zet de cheesecake minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast.

5

Snijd de overige citroen in dunne plakjes en verdeel voor het serveren over de cheesecake.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Limoncello cheesecake

Wat is misschien nog wel lekkerder dan een glas limoncello? Limoncello cheesecake! Met een bodem van cantuccini koekjes en versierd met citroenschijfjes, is deze taart een traktatie die niemand kan weerstaan.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig