Risotto met champignons en mascarpone van Maggi (advertentie)

Koken met Maggi: deze risotto zit boordevol paddenstoelen en is lekker romig door de mascarpone en tegelijkertijd fris door de citroen.

570 kcal

30 min. bereiden

5/5

(1)

Ingrediënten

Aantal personen

september 2024 - september 2024

maart 2024 - maart 2024

Maggi logo

Maggi

Aan de slag

  1. Snipper de sjalot. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de sjalot op matig vuur 2 minuten.

  2. Snijd (ondertussen) de champignons in plakjes en bak ze 4-5 minuten, al omscheppend mee. Voeg er de risottorijst aan toe en bak, al roerend, op middelhoog vuur zo’n 3-4 minuten tot de rijstkorrel glazig is.

  3. Blus af met de witte wijn, roer even door en laat de wijn verdampen.

  4. Los het groente bouillonblokje op in het kokende water. Schenk steeds wat van de bouillon bij de risotto, roer en wacht tot deze volledig is opgenomen. Ga door tot de rijst (beet)gaar is.

  5. Roer de mascarpone, nootmuskaat en de citroenrasp door de risotto en breng op smaak met een snuf zout, chilivlokken en de kaas.

  6. Serveer de paddenstoelenrisotto in diepe (voorverwarmde) borden en garneer met de rest van de kaas.

  • algemeenDit recept is ontwikkeld door Maggi. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Wat vond je van dit recept?

Risotto met champignons en mascarpone van Maggi (advertentie)

Koken met Maggi: deze risotto zit boordevol paddenstoelen en is lekker romig door de mascarpone en tegelijkertijd fris door de citroen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig