Linzencurry met pompoen met volkoren platbrood
bewaar
bewaar

Linzencurry met pompoen met volkoren platbrood

Linzencurry met pompoen is een lekker en gezond hoofdgerecht dat al binnen 20 min. op tafel staat! Perfect voor doordeweeks. Lekker met wat volkoren platbrood.

20 min. bereiden

licht pittig

12 ingrediënten

Aan de slag

Schil de pompoen en snijd in stukken van 2 cm. Rasp de appels. Schil en rasp de gember. Spoel de linzen onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet.

Verhit ¼ van de olie in een grote hapjespan en fruit de gember, garam masala, chilivlokken en tomatenpuree 3 min. Voeg de pompoen, het appelrasp, de linzen en het water toe en stoof 15 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg, als de curry te droog wordt, extra water toe.

Verwarm de pita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd ondertussen de sjalotten in dunne ringen. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de sjalot in ca. 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Snijd het bosuitje in dunne ringen. Verdeel de curry, gebakken sjalot en bosui over de borden en serveer met de pita’s.

serveertipLekker met limoen.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Linzencurry met pompoen met volkoren platbrood

Linzencurry met pompoen is een lekker en gezond hoofdgerecht dat al binnen 20 min. op tafel staat! Perfect voor doordeweeks. Lekker met wat volkoren platbrood.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig