Zeef de bloem en meng met de gist in een grote beslagkom. Giet het water erbij, zeezout en de Iliada olijfolie. Meng door elkaar en kneed het deeg zo’n 10 minuten. Omdat het deeg vrij plakkerig is, gaat dit het beste met een mixer. Het deeg zal redelijk plakkerig blijven, dit hoort zo. Vet een kom in met een beetje Iliada olijfolie en leg de deegbal daarin. Dek goed af met plastic folie en laat het 60 min. rijzen op een warme plek.
Vet een diepe bakplaat of bakvorm van ongeveer 25 bij 35 centimeter in met Iliada olijfolie en leg daar het gerezen deeg voorzichtig in. Rek het deeg voorzichtig uit tot de grootte van de vorm! Laat het deeg nog 30 min rijzen.
Verwarm de oven voor op 220 graden. Druk het brood op verschillende plekken in met je vinger en bestrijk de bovenkant van het deeg met de Iliada olijfolie. Rits de takjes van de rozemarijn en bestrooi het brood hiermee. Maak af met het een snufje grof zeezout. Bak het vervolgens in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar. Laat de focaccia afkoelen op een rooster.
Focaccia met olijfolie van Iliada (advertentie)
Koken met: Iliada: Focaccia een Heerlijke Verwennerij van Mediterraanse Smaak!
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Iliada. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Focaccia met olijfolie van Iliada (advertentie)
Koken met: Iliada: Focaccia een Heerlijke Verwennerij van Mediterraanse Smaak!

4 personen
540 kcal
15 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Zeef de bloem en meng met de gist in een grote beslagkom. Giet het water erbij, zeezout en de Iliada olijfolie. Meng door elkaar en kneed het deeg zo’n 10 minuten. Omdat het deeg vrij plakkerig is, gaat dit het beste met een mixer. Het deeg zal redelijk plakkerig blijven, dit hoort zo. Vet een kom in met een beetje Iliada olijfolie en leg de deegbal daarin. Dek goed af met plastic folie en laat het 60 min. rijzen op een warme plek.
Vet een diepe bakplaat of bakvorm van ongeveer 25 bij 35 centimeter in met Iliada olijfolie en leg daar het gerezen deeg voorzichtig in. Rek het deeg voorzichtig uit tot de grootte van de vorm! Laat het deeg nog 30 min rijzen.
Verwarm de oven voor op 220 graden. Druk het brood op verschillende plekken in met je vinger en bestrijk de bovenkant van het deeg met de Iliada olijfolie. Rits de takjes van de rozemarijn en bestrooi het brood hiermee. Maak af met het een snufje grof zeezout. Bak het vervolgens in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar. Laat de focaccia afkoelen op een rooster.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Iliada. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g tarwebloem
7 g gedroogde gist
340 ml water
10 g zout
50 ml Iliada kalamata extra vierge olijfolie
2 takjes verse rozemarijn