bewaar
Focaccia met olijven
Focaccia met olijven
bewaar

Focaccia met olijven

Zelf een focaccia maken? Dat is makkelijker dan je denkt!

20 min. bereiden
25 min. oventijd
1 uur wachten
34waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

patent tarwebloem

5 g

zout

7 g

gedroogde gist

4 el

traditionele olijfolie

180 ml

kraanwater

50 g

Kalamata-olijven zonder pit

½ tl

grof zeezout

½ el

gedroogde Italiaanse kruiden

Zelf een focaccia maken? Dat is makkelijker dan je denkt!

Aan de slag

1

Meng de bloem, het zout, de gist, 2 el olie en 180 ml handwarm water in een ruime kom.

2

Besprenkel het werkblad met 1/2 el olie en kneed het deeg hierop in 8 min. tot een licht kleverig en elastisch deeg. Besprenkel je werkblad tussendoor met wat olie als het deeg blijft kleven. Het deeg hoort een beetje nat en plakkerig te zijn.

3

Vet de ruime kom in en leg het deeg erin. Laat afgedekt met een schone theedoek 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek, tot het in volume is verdubbeld.

4

Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C. Snijd de olijven in ringetjes.

5

Bekleed een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/2 el olie. Neem het deeg uit de kom en leg op de bakplaat. Rek voorzichtig uit tot een lap van 15 x 30 cm en 1½ cm dik.

6

Prik met je vinger gaatjes in het deeg (bijna tot de bodem). Besprenkel het deeg met de rest van de olie, het zeezout, de Italiaanse kruiden en olijven. Bak de focaccia in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Serveer direct.

variatietipIn plaats van Italiaanse kruiden kun je ook gedroogde oregano of gedroogd basilicum gebruiken.