Kruidenboter-monkeybread met kaas
Kruidenboter-monkeybread met kaas
bewaar
bewaar

Kruidenboter-monkeybread met kaas

Een kruidenboter-moneybread met een cheesy touch. Een verrassende brunchtraktatie die iedereen lekker gaat vinden.

45 min. bereiden
30 min. oventijd
2 uur 5 min. wachten
6waarderingen

Aan de slag

1

Doe de bloem, de suiker, de gist, olie, water en het zout in de kom van de staande mixer. Kneed in ca. 10 min. met de deeghaak tot een samenhangend deeg. Dit kan ook met de hand. Vorm er een bal van, leg in een ingevette kom. Dek af met vershoudfolie en laat 1 uur rijzen op een warme plek of tot het deeg in volume is verdubbeld.

2

Smelt de kruidenboter. Rasp de kaas en snijd de bieslook fijn. Kneed het deeg kort door, verdeel (per monkeybread) het in 30 porties en rol er bolletjes van. Rol de bolletjes door de gesmolten boter. Rol vervolgens 10 bolletjes door de bieslook, 10 door het sesamzaad en 10 door de zonnebloempitten.

3

Bestuif de ingevette tulband met wat bloem. Verdeel 10 verschillende bolletjes om en om over de vorm. Bestrooi met de helft van de geraspte kaas. Herhaal deze stap en eindig met de rest van de bolletjes. Dek het brood losjes af met vershoudfolie en laat 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek tot het ongeveer in volume is verdubbeld.

4

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de folie en bak het brood in ca. 30 min. lichtbruin en gaar. Haal uit de oven en laat het 5 min. in de vorm afkoelen. Haal uit de vorm en serveer.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kruidenboter-monkeybread met kaas

Een kruidenboter-moneybread met een cheesy touch. Een verrassende brunchtraktatie die iedereen lekker gaat vinden.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig