Vegan speculooswafels met karamelpopcorn​
Vegan speculooswafels met karamelpopcorn​
bewaar
bewaar

Vegan speculooswafels met karamelpopcorn​

Speculaas gemengd in het wafelbeslag en afgetopt met karamelpopcorn. Deze vegan wafels zijn niet te weerstaan.

40 min. bereiden
24 min. oventijd
5waarderingen

Aan de slag

1

Smelt de margarine. Maal ondertussen de speculoos fijn in de keukenmachine of doe in een plastic zak en rol fijn met een deegroller. Roer in een kom het bakmeel, 2 tl suiker (per 4 stuks), ¾ gemalen speculoos en het zout door elkaar met een garde.

2

Breng ondertussen in een steelpan de rest van de suiker met water op laag vuur aan de kook. Laat in 8-10 min. karamelliseren tot een diepe, goudbruine kleur.

3

Haal van het vuur en roer de popcorn en het zeezout erdoor. Laat iets afkoelen op een bord. Haal de popcorn wat los van elkaar en verdeel over de wafels. Bestrooi met de rest van de gemalen speculoos

4

Meng in een andere kom de plantaardige yoghurt met de haverdrink en ⅚ gesmolten margarine.

5

Schenk, al roerend, het yoghurt-havermelkmengsel bij de droge ingrediënten. Roer met een garde tot het net gemengd is, een paar klontjes zijn niet erg.

6

Verwarm de oven voor op 80 °C. Verwarm het wafelijzer voor. Vet het ijzer licht in met wat gesmolten margarine, boven en onder. Vul het ijzer met ¼ van het beslag. Sluit het wafelijzer en bak de wafel in ca. 8 min. gaar. Herhaal met de rest van de gesmolten margarine en de rest van het beslag. Hou de gebakken wafels warm in de oven.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan speculooswafels met karamelpopcorn​

Speculaas gemengd in het wafelbeslag en afgetopt met karamelpopcorn. Deze vegan wafels zijn niet te weerstaan.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig