Vegan knoflooknaan
Vegan knoflooknaan
bewaar
bewaar

Vegan knoflooknaan

Voor deze knoflooknaans is de gebruikelijke yoghurt/melk vervangen voor een plantaardige kokosvariant. Daardoor hebben de naan een extra smaakje.

25 min. bereiden
6waarderingen

Aan de slag

1

Doe het bakmeel, de helft van het zout en het plantaardig alternatief voor yoghurt in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel in het gevraagde aantal porties en duw tot platte broodjes van ø 13-14 cm. Bestrooi met extra bakmeel als het deeg nog te nat is.

2

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de broodjes in delen 3-4 min. knapperig en goudbruin. Keer om en gril nog 3-4 min.

3

Snijd ondertussen de peterselie fijn, rasp de knoflook en meng met de olie. Besmeer de hete broodjes aan beide zijden met de knoflook-peterselieolie, bestrooi met de rest van het zeezout en serveer direct.

achtergrondinfoNaan wordt vaak met melk en/of yoghurt gemaakt. Voor deze plantaardige versie gebruiken we kokos plantaardig alternatief voor yoghurt. Dit geeft de naan een extra lekkere smaak. Door het zelfrijzend bakmeel heb je geen gist nodig, waardoor je naan sneller klaar is om gebakken te worden.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan knoflooknaan

Voor deze knoflooknaans is de gebruikelijke yoghurt/melk vervangen voor een plantaardige kokosvariant. Daardoor hebben de naan een extra smaakje.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig