Ve­gan ti­ra­mi­su

Ga jij plantaardig met kerst? Dan is deze vegan variant van tiramisu het ideale toetje!

(38) waardeer
nagerecht Ga jij plantaardig met kerst? Dan is deze vegan variant van tiramisu het ideale toetje! 8 stuks
4 38

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine of handmixer
  • 8 whiskyglazen
  • theezeefje

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zet de espresso en laat afkoelen. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef, maar vang het vocht op. De kikkererwten zelf worden niet gebruikt. Klop het kikkererwtenvocht in de keukenmachine of met de mixer zo stijf mogelijk. Voeg vervolgens geleidelijk en al kloppend de kokosbloesemsuiker toe. Klop nog 1 min. Spatel de kokosyochurt erdoor.
  2. Verkruimel de koekjes in een diep bord in stukjes van 1 cm. Meng de espresso, amaretto en cacaonibs erdoor.
  3. Verdeel ⅓ van het kokosschuim over de glazen en vervolgens de helft van het koekjesmengsel. Herhaal en eindig met de rest van het kokosschuim. Bestrooi met de (thee)zeef met de cacaopoeder.

Tip:

Van de kikkererwten kun je hummus maken. Kijk op ah.nl voor inspiratie.

bewaartip:

Dit gerecht kun je een 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

video

Ve­gan ti­ra­mi­su

leuk-snel - 00:36 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 46 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Vegan tiramisu

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gan ti­ra­mi­su

1
1
  • 100 ml espresso

Zet de espresso en laat afkoelen.

2
2
  • 350 g biologische kikkererwten in pot

Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef, maar vang het vocht op. De kikkererwten zelf worden niet gebruikt.

3
3

Klop het kikkererwtenvocht in de keukenmachine of met de mixer zo stijf mogelijk.

4
4
  • 70 g kokosbloesemsuiker
  • 300 g koelverse yochurt kokos ongezoet

Voeg vervolgens geleidelijk en al kloppend de kokosbloesemsuiker toe. Klop nog 1 min. Spatel de kokosyochurt erdoor.

5
5
  • 300 g volkoren digestive biscuits
  • 3 el amaretto
  • 20 g cacaonibs

Verkruimel de koekjes in een diep bord in stukjes van 1 cm. Meng de espresso, amaretto en cacaonibs erdoor.

6
6

Verdeel ⅓ van het kokosschuim over de glazen en vervolgens de helft van het koekjesmengsel. Herhaal en eindig met de rest van het kokosschuim.

7
7
  • ½ el cacaopoeder

Bestrooi met de (thee)zeef met de cacaopoeder.

bewaartip:

Dit gerecht kun je een 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.