Vegan tiramisu
Vegan tiramisu

Vegan tiramisu

Ga jij plantaardig met kerst? Dan is deze vegan variant van tiramisu het ideale toetje!

25 min. bereiden
46waarderingen

Ingrediënten

100 ml

espresso

350 g

biologische kikkererwten in pot

70 g

kokosbloesemsuiker

300 g

koelverse yochurt kokos ongezoet

300 g

theebiscuit

3 el

amaretto

20 g

cacaonibs

½ el

cacaopoeder

Dit heb je nodig

  • keukenmachine of handmixer

  • whiskyglazen

  • theezeefje

Ga jij plantaardig met kerst? Dan is deze vegan variant van tiramisu het ideale toetje!

Aan de slag

1

Zet de espresso en laat afkoelen. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef, maar vang het vocht op. De kikkererwten zelf worden niet gebruikt. Klop het kikkererwtenvocht in de keukenmachine of met de mixer zo stijf mogelijk. Voeg vervolgens geleidelijk en al kloppend de kokosbloesemsuiker toe. Klop nog 1 min. Spatel de kokosyochurt erdoor.

2

Verkruimel de koekjes in een diep bord in stukjes van 1 cm. Meng de espresso, amaretto en cacaonibs erdoor.

3

Verdeel ⅓ van het kokosschuim over de glazen en vervolgens de helft van het koekjesmengsel. Herhaal en eindig met de rest van het kokosschuim. Bestrooi met de (thee)zeef met de cacaopoeder.

tip

algemeenVan de kikkererwten kun je hummus maken. Kijk op ah.nl voor inspiratie.

bewaartipDit gerecht kun je een 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Vegan tiramisu

Instructievideo - 00:36 min.