Vegan tiramisu
Ga jij plantaardig met kerst? Dan is deze vegan variant van tiramisu het ideale toetje!

Advertentie
Ingrediënten
- 100 ml espresso
- 350 g biologische kikkererwten in pot
- 70 g kokosbloesemsuiker
- 300 g koelverse yochurt kokos ongezoet
- 300 g theebiscuits (verpakking 300 g)
- 3 el amaretto
- 20 g cacaonibs
- ½ el cacaopoeder
Keukenspullen
- keukenmachine of handmixer
- 8 whiskyglazen
- theezeefje
Advertentie
Bereiden
- Zet de espresso en laat afkoelen. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef, maar vang het vocht op. De kikkererwten zelf worden niet gebruikt. Klop het kikkererwtenvocht in de keukenmachine of met de mixer zo stijf mogelijk. Voeg vervolgens geleidelijk en al kloppend de kokosbloesemsuiker toe. Klop nog 1 min. Spatel de kokosyochurt erdoor.
- Verkruimel de koekjes in een diep bord in stukjes van 1 cm. Meng de espresso, amaretto en cacaonibs erdoor.
- Verdeel ⅓ van het kokosschuim over de glazen en vervolgens de helft van het koekjesmengsel. Herhaal en eindig met de rest van het kokosschuim. Bestrooi met de (thee)zeef met de cacaopoeder.
Tip:
Van de kikkererwten kun je hummus maken. Kijk op ah.nl voor inspiratie.
bewaartip:
Dit gerecht kun je een 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Vegan tiramisu
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 360 kcal
- eiwit 4 g
-
koolhydraten 46 g
waarvan suikers 9 g -
vet 16 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 280 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Vegan tiramisu
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vegan tiramisu
- 100 ml espresso
Zet de espresso en laat afkoelen.
- 350 g biologische kikkererwten in pot
Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef, maar vang het vocht op. De kikkererwten zelf worden niet gebruikt.
Klop het kikkererwtenvocht in de keukenmachine of met de mixer zo stijf mogelijk.
- 70 g kokosbloesemsuiker
- 300 g koelverse yochurt kokos ongezoet
Voeg vervolgens geleidelijk en al kloppend de kokosbloesemsuiker toe. Klop nog 1 min. Spatel de kokosyochurt erdoor.
- 300 g theebiscuits
- 3 el amaretto
- 20 g cacaonibs
Verkruimel de koekjes in een diep bord in stukjes van 1 cm. Meng de espresso, amaretto en cacaonibs erdoor.
Verdeel ⅓ van het kokosschuim over de glazen en vervolgens de helft van het koekjesmengsel. Herhaal en eindig met de rest van het kokosschuim.
- ½ el cacaopoeder
Bestrooi met de (thee)zeef met de cacaopoeder.
bewaartip:
Dit gerecht kun je een 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.