Ve­gan ube ni­ce­cream met pis­ta­che

Deze nicecream maken we ube, de paarse zoete aardappel uit Azië.

  • nagerecht
  • 4 stuks
  • 275 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 4 u. 20 min. wachten
    • 40 min. oventijd
(1) waardeer
nagerecht Deze nicecream maken we ube, de paarse zoete aardappel uit Azië. 4 stuks
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • metalen brownievorm (20 x 20 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de ongeschilde aardappelen, afhankelijk van hun grootte, 30-40 min. in het midden van de oven of totdat ze helemaal gaar zijn. Neem uit de oven, halveer in de lengte en laat in 20 min. helemaal afkoelen. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en doe in de keukenmachine.
  2. Rooster ondertussen in een koekenpan zonder boter of olie de pistachenoten 4 min. Laat ze afkoelen en hak ze grof. Doe het rozenwater, de ahornsiroop en kokosyoghurt bij de zoete aardappel in de keukenmachine en mix alles tot een gladde massa. Schep het aardappelmengsel in de brownievorm, schep de helft van de pistache erdoor en zet minimaal 4 uur afgedekt in de vriezer. Roer na 2 uur goed om.
  3. Neem het ijs uit de vriezer en schep met een lepel of ijsschep mooie bollen in een diep bord of kommetje. Bestrooi met de rest van de pistachenoten.

serveertip:

Lekker en mooi met gevriesdroogde frambozen.

video

Ve­gan ube ni­ce­cream met pis­ta­che

leuk-snel - 00:29 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
maart-april 2019

Vegan ube nicecream met pistache

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gan ube ni­ce­cream met pis­ta­che

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 400 g ube aardappelen

Rooster de ongeschilde aardappelen, afhankelijk van hun grootte, 30-40 min. in het midden van de oven of totdat ze helemaal gaar zijn.

3
3

Neem uit de oven, halveer in de lengte en laat in 20 min. helemaal afkoelen.

4
4

Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en doe in de keukenmachine.

5
5
  • 50 g gepelde ongezouten pistachenoten

Rooster ondertussen in een koekenpan zonder boter of olie de pistachenoten 4 min. Laat afkoelen en hak ze grof.

6
6
  • ½ tl Souq rozenwater
  • 2 el ahornsiroop
  • 150 g kokosyoghurt

Doe het rozenwater, de ahornsiroop en kokosyoghurt bij de zoete aardappel in de keukenmachine en mix alles tot een gladde massa.

7
7

Schep het aardappelmengsel in de brownievorm, schep de helft van de pistache erdoor en zet minimaal 4 uur afgedekt in de vriezer. Roer na 2 uur goed om.

8
8

Neem het ijs uit de vriezer en schep met een lepel of ijsschep mooie bollen in een diep bord of kommetje. Bestrooi met de rest van de pistachenoten.

serveertip:

Lekker en mooi met gevriesdroogde frambozen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.