Kipgehaktspies asperges en gochujang van de BBQ
Kipgehaktspies asperges en gochujang van de BBQ
bewaar
bewaar

Kipgehaktspies asperges en gochujang van de BBQ

Vol kleur en lekkere groente: deze kipspiesjes voor op de BBQ vullen we aan met asperges en - verrassing- babyromaine.

40 min. bereiden
licht pittig
0waarderingen

Aan de slag

1

Week de satéprikkers in water tot gebruik. Steek de barbecue aan. Maak de groene asperges schoon en snijd ze in 4 stukken. Snijd de kropjes babyromaine elk in 8 parten en snijd de parten in de breedte doormidden. Hou de blaadjes zoveel mogelijk bij elkaar. Halveer de kipgehaktballetjes en rol er met vochtige handen kleinere balletjes van.

2

Rijg achtereenvolgens 4 stukjes asperge, 2 stukjes babyromaine, 3 gehaktballetjes en daarna weer 2 stukjes babyromaine en 4 aspergestukjes aan een spies. Ze mogen nauw aansluiten. Maak zo ook de rest van de spiesjes. Bestrijk de spiesjes met de bakkwast rondom met de zonnebloemolie en gril in 10-12 min. gaar. Keer af en toe.

3

Meng ondertussen de gochujang met de sesamolie, sojasaus en het water tot een saus.

4

Bestrijk de spiesjes na 7 min. met de bakkwast rondom met het gochujangmengsel, gril nog 3 min. Keer regelmatig, zodat de saus niet aanbrandt. Haal van de barbecue en bestrooi rondom met de sesamzaadjes.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kipgehaktspies asperges en gochujang van de BBQ

Vol kleur en lekkere groente: deze kipspiesjes voor op de BBQ vullen we aan met asperges en - verrassing- babyromaine.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig