BBQ gegrilde kipkluifjes met gochujang

Gegrilde kipkluifjes zijn altijd favoriet maar met gochujang, Koreaanse peperpasta, nog eens éxtra lekker!

395 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 1 uur wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de gember en rasp boven een grote kom. Meng de gochujang, zonnebloemolie, sesamolie, sojasaus, rijstazijn en suiker door de gember. Breng de marinade op smaak met peper en eventueel zout.

  2. Schep de kipkluifjes door de marinade, dek de kom af met vershoudfolie en marineer de kip minimaal 1 uur in de koelkast.

  3. Steek ondertussen de barbecue aan. Haal de kip uit de marinade en gril op de barbecue in 25 min. gaar, keer regelmatig. Bestrijk halverwege nogmaals met de marinade.

  4. Snijd ondertussen de bosuitjes in dunne ringen. Snijd de limoen in parten. Leg de kip op een schaal en bestrooi met de bosui. Verdeel de limoenparten over de schaal.

  • bereidingstipJe kunt de kip 1 dag van tevoren marineren.
  • variatietipDe marinade is ook lekker met kippendij of zalmfilet; het gerecht is dan mogelijk niet meer lactosevrij.

BBQ gegrilde kipkluifjes met gochujang

Gegrilde kipkluifjes zijn altijd favoriet maar met gochujang, Koreaanse peperpasta, nog eens éxtra lekker!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig