Spitskool van de BBQ met chimichurri en pijnboompitten

Groente van de BBQ? Probeer deze groente showstopper eens: de spitskool krijgt door de BBQ een noterige smaak en wat extra rook dankzij paprikapoeder. Kruidige chimichurri maakt het helemaal af.

335 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

licht pittig

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Steek de barbecue aan. Snijd de spitskool in de lengte in kwarten en besprenkel met ⅓ van de olie, de paprikapoeder, peper en eventueel zout. Gril de spitskool 15-20 min., keer af en toe.

  2. Snijd ondertussen de knoflook, peterselie en koriander fijn. Meng de knoflook met de kruiden, chilivlokken, de rest van de olie, azijn, het water en eventueel zout tot chimichurri.

  3. Verdeel de yoghurt over een platte schaal en leg de spitskool erop. Verdeel de chimichurri en pijnboompitten erover.

Spitskool van de BBQ met chimichurri en pijnboompitten

Groente van de BBQ? Probeer deze groente showstopper eens: de spitskool krijgt door de BBQ een noterige smaak en wat extra rook dankzij paprikapoeder. Kruidige chimichurri maakt het helemaal af.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig