Schil de winterpeen en snijd in dunne plakken. Snijd de plakken in repen en die repen in kleine blokjes. Snijd de uien in halve ringen. Was de bleekselderij en snijd in de lengte doormidden. Snijd in kleine blokjes. Snijd 4 knoflookteentjes in dunne plakjes.
Snijd het stoofvlees in stukken van ongeveer 4 cm. Breng rondom op smaak met peper en zout en bestrooi met de bloem.
Verhit 3 el olie in een stoofpan op middelhoog vuur. Bak het vlees rondom goed aan. Schep uit de pan.
Doe de rest van de olie in de pan en bak de winterpeen, ui, bleekselderij en knoflook 5 minuten aan. Schraap goed over de bodem van de pan met een houten lepel, om de aanbaksels los te krijgen voor het aanbrand. Roer de tomatenpuree erdoor. Breng op smaak met veel versgemalen zwarte peper en zout.
Doe het vlees terug in de pan en voeg de koffie, bouillon en azijn toe.
Bindt de takjes rozemarijn en tijm met een stuk keukentouw aan elkaar vast en leg in de pan. Laat het vlees in 2 – 2 ½ uur gaar en zacht worden met het deksel half op de pan. Het vlees moet helemaal uit elkaar vallen. Laat nog wat langer stoven als dat nog niet het geval is.
Rasp ondertussen de laatste knoflookteen boven een kommetje. Boen de citroen schoon en rasp boven dezelfde kom. Snijd de peterselie fijn en meng met de knoflook en citroen. Dit is gremolata.
Breng een ruime pan gezouten water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking 1 minuut korter dan beetgaar. Giet de pasta af maar bewaar een kopje kookvocht.
Doe de pasta terug in de pastapan en schep het stoofvlees erbij. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe om de saus smeuïger te maken.
Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de gremolata. Rasp er Parmezaanse kaas naar smaak over.
Koffie-stoofvlees pasta met gremolata van L’OR (advertentie)
Koken met L’OR: Samen met TV-chef Miljuschka hebben we dit recept gemaakt, waarin de koffie dé verrassende twist brengt. Laat het koffiestoofvlees lekker lang pruttelen en geniet van de heerlijke koffie aroma’s die daarbij vrijkomen.
- bereidingstipJe kan de espresso ook maken met 6 L'OR forza koffiecapsules.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Koffie-stoofvlees pasta met gremolata van L’OR (advertentie)
Koken met L’OR: Samen met TV-chef Miljuschka hebben we dit recept gemaakt, waarin de koffie dé verrassende twist brengt. Laat het koffiestoofvlees lekker lang pruttelen en geniet van de heerlijke koffie aroma’s die daarbij vrijkomen.

4 personen
725 kcal
40 min. bereiden
2 uur 30 min. wachten
Aan de slag
Schil de winterpeen en snijd in dunne plakken. Snijd de plakken in repen en die repen in kleine blokjes. Snijd de uien in halve ringen. Was de bleekselderij en snijd in de lengte doormidden. Snijd in kleine blokjes. Snijd 4 knoflookteentjes in dunne plakjes.
Snijd het stoofvlees in stukken van ongeveer 4 cm. Breng rondom op smaak met peper en zout en bestrooi met de bloem.
Verhit 3 el olie in een stoofpan op middelhoog vuur. Bak het vlees rondom goed aan. Schep uit de pan.
Doe de rest van de olie in de pan en bak de winterpeen, ui, bleekselderij en knoflook 5 minuten aan. Schraap goed over de bodem van de pan met een houten lepel, om de aanbaksels los te krijgen voor het aanbrand. Roer de tomatenpuree erdoor. Breng op smaak met veel versgemalen zwarte peper en zout.
Doe het vlees terug in de pan en voeg de koffie, bouillon en azijn toe.
Bindt de takjes rozemarijn en tijm met een stuk keukentouw aan elkaar vast en leg in de pan. Laat het vlees in 2 – 2 ½ uur gaar en zacht worden met het deksel half op de pan. Het vlees moet helemaal uit elkaar vallen. Laat nog wat langer stoven als dat nog niet het geval is.
Rasp ondertussen de laatste knoflookteen boven een kommetje. Boen de citroen schoon en rasp boven dezelfde kom. Snijd de peterselie fijn en meng met de knoflook en citroen. Dit is gremolata.
Breng een ruime pan gezouten water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking 1 minuut korter dan beetgaar. Giet de pasta af maar bewaar een kopje kookvocht.
Doe de pasta terug in de pastapan en schep het stoofvlees erbij. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe om de saus smeuïger te maken.
Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de gremolata. Rasp er Parmezaanse kaas naar smaak over.
bereidingstip:Je kan de espresso ook maken met 6 L'OR forza koffiecapsules.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
200 g winterpeen
3 uien
3 stengels bleekselderij
5 tenen knoflook
600 g magere runderlappen
1 el bloem
6 el milde olijfolie
2 el tomatenpuree
250 ml espresso van L'OR forza koffiebonen
300 ml runderbouillon in pot
1 el rodewijnazijn
5 takjes verse rozemarijn
5 takjes verse tijm
1 citroen
15 g verse platte peterselie
300 g pappardelle
100 g Parmezaanse kaas