Koffie-stoofvlees pasta met gremolata van L’OR (advertentie)

Koken met L’OR: Samen met TV-chef Miljuschka hebben we dit recept gemaakt, waarin de koffie dé verrassende twist brengt. Laat het koffiestoofvlees lekker lang pruttelen en geniet van de heerlijke koffie aroma’s die daarbij vrijkomen.

725 kcal

(Voedingswaarden)

40 min. bereiden / 2 uur 30 min. wachten

17 ingredient_other


Aan de slag


  1. Schil de winterpeen en snijd in dunne plakken. Snijd de plakken in repen en die repen in kleine blokjes. Snijd de uien in halve ringen. Was de bleekselderij en snijd in de lengte doormidden. Snijd in kleine blokjes. Snijd 4 knoflookteentjes in dunne plakjes.

  2. Snijd het stoofvlees in stukken van ongeveer 4 cm. Breng rondom op smaak met peper en zout en bestrooi met de bloem.

  3. Verhit 3 el olie in een stoofpan op middelhoog vuur. Bak het vlees rondom goed aan. Schep uit de pan.

  4. Doe de rest van de olie in de pan en bak de winterpeen, ui, bleekselderij en knoflook 5 minuten aan. Schraap goed over de bodem van de pan met een houten lepel, om de aanbaksels los te krijgen voor het aanbrand. Roer de tomatenpuree erdoor. Breng op smaak met veel versgemalen zwarte peper en zout. 

  5. Doe het vlees terug in de pan en voeg de koffie, bouillon en azijn toe.

  6. Bindt de takjes rozemarijn en tijm met een stuk keukentouw aan elkaar vast en leg in de pan. Laat het vlees in 2 – 2 ½ uur gaar en zacht worden met het deksel half op de pan. Het vlees moet helemaal uit elkaar vallen. Laat nog wat langer stoven als dat nog niet het geval is.

  7. Rasp ondertussen de laatste knoflookteen boven een kommetje. Boen de citroen schoon en rasp boven dezelfde kom. Snijd de peterselie fijn en meng met de knoflook en citroen. Dit is gremolata.

  8. Breng een ruime pan gezouten water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking 1 minuut korter dan beetgaar. Giet de pasta af maar bewaar een kopje kookvocht.

  9. Doe de pasta terug in de pastapan en schep het stoofvlees erbij. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe om de saus smeuïger te maken.

  10. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de gremolata. Rasp er Parmezaanse kaas naar smaak over.

  • bereidingstipJe kan de espresso ook maken met 6 L'OR forza koffiecapsules.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Koffie-stoofvlees pasta met gremolata van L’OR (advertentie)

Koken met L’OR: Samen met TV-chef Miljuschka hebben we dit recept gemaakt, waarin de koffie dé verrassende twist brengt. Laat het koffiestoofvlees lekker lang pruttelen en geniet van de heerlijke koffie aroma’s die daarbij vrijkomen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig