Tonkotsu style ramen van MENRAKU (advertentie)

Koken met MENRAKU: Beleef de restaurantkwaliteit van romige vegetarische 'Tonkotsu' ramen, gemaakt in je eigen keuken!

580 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Maak de paksoi (ongeveer 4 bladeren) schoon en snijd in gelijke kwarten. Kook de bok choy in een pan met water tot het zacht is, ongeveer 3-4 minuten. Haal de bok choy uit de pan en zet apart. Kook in dezelfde pan met kokend water het ei 6-7 minuten voor een zachtgekookt ei. Spoel onder koud water, pel het ei en snijd het doormidden.

  2. Bereid de tofu voor door deze te laten uitlekken en in te drukken om overtollig vocht te verwijderen. Snijd de tofu in blokjes. Snijd de shiitake paddenstoelen in plakjes. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de tofu blokjes en gesneden shiitake paddenstoelen toe. Bak totdat de tofu goudbruin is en de paddenstoelen zacht zijn. Zet apart.

  3. Breng het water aan de kook. Voeg de ramen toe en kook 3 minuten of totdat de gewenste gaarheid is bereikt. Roer af en toe.

  4. Haal de pan van het vuur en voeg de soeppoeder toe. Roer goed door en serveer in twee kommen.

  5. Leg de paksoi, shiitake paddenstoelen, tofu, edamame (gepeld) en het gekookte ei (halveert) bovenop de ramen in de kommen.

  • algemeenDit recept is ontwikkeld door MENRAKU. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Tonkotsu style ramen van MENRAKU (advertentie)

Koken met MENRAKU: Beleef de restaurantkwaliteit van romige vegetarische 'Tonkotsu' ramen, gemaakt in je eigen keuken!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig