Hot chocolate cloud affogato

Deze warme chocolademelk is een cadeautje! Spuit een dikke laag meringue op de rand, brand deze rondom lichtbruin en maak af met een toef slagroom.

20 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Doe het eiwit met 160 g suiker in een vetvrije kom. Verwarm de eiwitten al kloppend met een garde au bain marie 4 min. tot de suiker volledig is opgelost.

  2. Haal de kom van het vuur en giet het eiwit met het zout in de kom van een staande mixer. Klop 10 min. tot er glanzende pieken ontstaan. Schep het eiwit in een spuitzak.

  3. Haal de pan van het vuur en roer de chocolade koffieboontjes er met een garde doorheen tot het mengsel helemaal glad is.

  4. Knip de punt van de spuitzak en spuit de meringue rijkelijk op de rand van de mok. Brand rondom met de crème-brûléebrander lichtbruin. Giet de chocolademelk in de mok, schep hier een toef slagroom op en bestrooi eventueel met extra mokkaboontjes.

Gerelateerde recepten

Hot chocolate cloud affogato

Deze warme chocolademelk is een cadeautje! Spuit een dikke laag meringue op de rand, brand deze rondom lichtbruin en maak af met een toef slagroom.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig