Doe het eiwit met 160 g suiker in een vetvrije kom. Verwarm de eiwitten al kloppend met een garde au bain marie 4 min. tot de suiker volledig is opgelost.
Haal de kom van het vuur en giet het eiwit met het zout in de kom van een staande mixer. Klop 10 min. tot er glanzende pieken ontstaan. Schep het eiwit in een spuitzak.
Haal de pan van het vuur en roer de chocolade koffieboontjes er met een garde doorheen tot het mengsel helemaal glad is.
Knip de punt van de spuitzak en spuit de meringue rijkelijk op de rand van de mok. Brand rondom met de crème-brûléebrander lichtbruin. Giet de chocolademelk in de mok, schep hier een toef slagroom op en bestrooi eventueel met extra mokkaboontjes.
Hot chocolate cloud affogato
Deze warme chocolademelk is een cadeautje! Spuit een dikke laag meringue op de rand, brand deze rondom lichtbruin en maak af met een toef slagroom.
20 min. bereiden
6 ingrediënten
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Hot chocolate cloud affogato
Deze warme chocolademelk is een cadeautje! Spuit een dikke laag meringue op de rand, brand deze rondom lichtbruin en maak af met een toef slagroom.

2 personen
20 min. bereiden
Aan de slag
Doe het eiwit met 160 g suiker in een vetvrije kom. Verwarm de eiwitten al kloppend met een garde au bain marie 4 min. tot de suiker volledig is opgelost.
Haal de kom van het vuur en giet het eiwit met het zout in de kom van een staande mixer. Klop 10 min. tot er glanzende pieken ontstaan. Schep het eiwit in een spuitzak.
Haal de pan van het vuur en roer de chocolade koffieboontjes er met een garde doorheen tot het mengsel helemaal glad is.
Knip de punt van de spuitzak en spuit de meringue rijkelijk op de rand van de mok. Brand rondom met de crème-brûléebrander lichtbruin. Giet de chocolademelk in de mok, schep hier een toef slagroom op en bestrooi eventueel met extra mokkaboontjes.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
80 g vloeibaar eiwit
170 g fijne kristalsuiker
½ tl zout
400 ml volle melk
250 g koffieboontjes pure chocolade
4 el opgeklopte slagroom
Dit heb je nodig
staande mixer
spuitzak met gladde spuitmond



