Verwarm de oven voor op 225˚C. Snijd de bloemkool in kleine roosjes (nuggets). Meng met de olie en de helft van de Crispy Chicken kruidenmix.
Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de rest van de kruidenmix. Rooster ca. 15 min. in de oven tot knapperig. De bloemkool is klaar als je er gemakkelijk met een satéprikker in kan prikken.
Maak ondertussen de salade. Snijd de rodekool in flinterdunne reepjes en pers de limoen uit. Meng de rodekool met limoensap en zout naar smaak. Halveer de tomaten, snijd de koriander fijn en verkruimel de feta.
Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul de taco's met de bloemkool, rodekoolsalade, tomaatjes, sla en kaas. Serveer de taco's warm, besprenkel met chipotle chilimayo en garneer met koriander.
Bloemkooltaco's met chipotlemayo van Santa Maria (advertentie)
Koken met Santa Maria: Deze vegetarische taco’s zijn een ware traktatie! Knapperige bloemkoolroosjes, frisse rode koolsalade en romige chipotle chilimayo komen samen in een warme tortilla. Serveer met tortillachips en tacosaus voor een extra smaakboost!
20 min. bereiden / 15 min. oventijd
11 ingrediënten
- serveertipLekker met tacosaus en tortillachips als bijgerecht.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Bloemkooltaco's met chipotlemayo van Santa Maria (advertentie)
Koken met Santa Maria: Deze vegetarische taco’s zijn een ware traktatie! Knapperige bloemkoolroosjes, frisse rode koolsalade en romige chipotle chilimayo komen samen in een warme tortilla. Serveer met tortillachips en tacosaus voor een extra smaakboost!

4 porties
20 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225˚C. Snijd de bloemkool in kleine roosjes (nuggets). Meng met de olie en de helft van de Crispy Chicken kruidenmix.
Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de rest van de kruidenmix. Rooster ca. 15 min. in de oven tot knapperig. De bloemkool is klaar als je er gemakkelijk met een satéprikker in kan prikken.
Maak ondertussen de salade. Snijd de rodekool in flinterdunne reepjes en pers de limoen uit. Meng de rodekool met limoensap en zout naar smaak. Halveer de tomaten, snijd de koriander fijn en verkruimel de feta.
Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul de taco's met de bloemkool, rodekoolsalade, tomaatjes, sla en kaas. Serveer de taco's warm, besprenkel met chipotle chilimayo en garneer met koriander.
serveertip:Lekker met tacosaus en tortillachips als bijgerecht.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 porties)
500 g bloemkool
2 el milde olijfolie
50 g Santa Maria kruidenmix crispy chicken
200 g rodekool
1 limoen
100 g cherrytomaten
5 g verse koriander
100 g feta
8 Santa Maria medium tortilla's
100 g salademix
4 el Santa Maria chipotle chili mayo
Dit heb je nodig
met bakpapier beklede bakplaat



