Lemon curdtaart

Elegante taart met huisgemaakte lemon curd. De perfecte balans tussen zoet en zuur, met een knapperige bodem en romige vulling. Een waar feest voor citrusliefhebbers.

275 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 1 uur oventijd / 3 uur 30 min. wachten

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Zorg dat de roomboter koud is. Snijd 100 g roomboter in kleine blokjes. Doe 190 g bloem, de blokjes boter, de helft van het zout en het water in de keukenmachine en maal met korte pulsen tot een deeg. Maak een bal van het deeg en wikkel in vershoudfolie. Laat minimaal 30 min. rusten in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor op 190 °C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot 26 cm. Vet de taartvorm in met boter. Bekleed de taartbodem en randen met het deeg. Snijd overtollig deeg af. Prik de deegbodem een aantal keer in met een vork en bekleed de taart met bakpapier. Vul met de blindbakvulling en bak ca. 25 min. in de oven. Verwijder het bakpapier en de bakbonen en laat afkoelen tot kamertemperatuur, de bodem mag nog een beetje warm zijn.

  3. Smelt ondertussen de rest van de boter in een steelpan op middelhoog vuur. Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil en pers 2½ citroen uit. Je hebt ca. 125 ml sap nodig. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit.

  4. Meng in een kom de suiker, het citroensap, -rasp, de rest van de bloem, de gesmolten boter, het vanillemerg en de rest van het zout door elkaar met een garde. Voeg een voor een de eieren toe.

  5. Verdeel het mengsel over de taartbodem en bak 30-35 min. in het midden van de oven. De bovenkant mag een beetje bruin worden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

  6. Snijd de rest van de citroen in 3 mooie plakken. Bestrooi met een zeef de bovenkant van de taart met de poedersuiker en versier met de plakken citroen.

  • bereidingstipDeze taart kun je makkelijk van tevoren maken, t/m stap 5. De volgende dag hoef je ‘m alleen nog maar te versieren.
  • algemeenJe kun ook zelf lemon curd maken.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Lemon curdtaart

Elegante taart met huisgemaakte lemon curd. De perfecte balans tussen zoet en zuur, met een knapperige bodem en romige vulling. Een waar feest voor citrusliefhebbers.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig