Yellowtail met misoglaze en komkommer-sesamsalade

Vis van de BBQ? Ga voor deze yellowtail met Japanse twist! De rijke, hartige smaak van miso past perfect bij de zachte, subtiele smaak van de yellowtail.

795 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 1 dag wachten

pittig

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Laat de vis 24 uur ontdooien in de koelkast.

  2. Meng ¾ van de sojasaus, de helft van de rijstazijn, de helft van de sesamolie, de honing en miso. Dep de vis droog en bestrijk deze met het mengsel. Laat max 15 min. staan.

  3. Steek de barbecue aan tot medium-hoge hitte en vet het rooster met behulp van wat keukenpapier in met de olie.

  4. Snijd de komkommers in plakken van ½ cm dik. Snijd de koriander fijn. Meng de komkommer, koriander, sesamzaad en chilivlokken met de rest van de sojasaus, rijstazijn en sesamolie.

  5.  Leg de yellowtails met huidkant naar beneden op de barbecue en gril in 3-4 min. tot de huid lekker krokant is. Keer de filet voorzichtig om met een spatel of tang en gril nog 2-3 min. tot de vis net gaar is. Serveer de vis samen met de komkommersalade.

  • combinatietipLekker met gekookte jasmijnrijst.
  • variatietipLiever wat minder pittig? Laat de chilivlokken dan achterwege.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Yellowtail met misoglaze en komkommer-sesamsalade

Vis van de BBQ? Ga voor deze yellowtail met Japanse twist! De rijke, hartige smaak van miso past perfect bij de zachte, subtiele smaak van de yellowtail.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig