Laat de vis 24 uur ontdooien in de koelkast.
Meng ¾ van de sojasaus, de helft van de rijstazijn, de helft van de sesamolie, de honing en miso. Dep de vis droog en bestrijk deze met het mengsel. Laat max 15 min. staan.
Steek de barbecue aan tot medium-hoge hitte en vet het rooster met behulp van wat keukenpapier in met de olie.
Snijd de komkommers in plakken van ½ cm dik. Snijd de koriander fijn. Meng de komkommer, koriander, sesamzaad en chilivlokken met de rest van de sojasaus, rijstazijn en sesamolie.
Leg de yellowtails met huidkant naar beneden op de barbecue en gril in 3-4 min. tot de huid lekker krokant is. Keer de filet voorzichtig om met een spatel of tang en gril nog 2-3 min. tot de vis net gaar is. Serveer de vis samen met de komkommersalade.
Yellowtail met misoglaze en komkommer-sesamsalade
Vis van de BBQ? Ga voor deze yellowtail met Japanse twist! De rijke, hartige smaak van miso past perfect bij de zachte, subtiele smaak van de yellowtail.
- combinatietipLekker met gekookte jasmijnrijst.
- variatietipLiever wat minder pittig? Laat de chilivlokken dan achterwege.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Yellowtail met misoglaze en komkommer-sesamsalade
Vis van de BBQ? Ga voor deze yellowtail met Japanse twist! De rijke, hartige smaak van miso past perfect bij de zachte, subtiele smaak van de yellowtail.

hoofdgerecht
4 personen
795 kcal
15 min. bereiden
1 dag wachten
Aan de slag
Laat de vis 24 uur ontdooien in de koelkast.
Meng ¾ van de sojasaus, de helft van de rijstazijn, de helft van de sesamolie, de honing en miso. Dep de vis droog en bestrijk deze met het mengsel. Laat max 15 min. staan.
Steek de barbecue aan tot medium-hoge hitte en vet het rooster met behulp van wat keukenpapier in met de olie.
Snijd de komkommers in plakken van ½ cm dik. Snijd de koriander fijn. Meng de komkommer, koriander, sesamzaad en chilivlokken met de rest van de sojasaus, rijstazijn en sesamolie.
Leg de yellowtails met huidkant naar beneden op de barbecue en gril in 3-4 min. tot de huid lekker krokant is. Keer de filet voorzichtig om met een spatel of tang en gril nog 2-3 min. tot de vis net gaar is. Serveer de vis samen met de komkommersalade.
combinatietip:Lekker met gekookte jasmijnrijst.
variatietip:Liever wat minder pittig? Laat de chilivlokken dan achterwege.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 Visspecialist yellow tails (diepvries)
2 el sojasaus
4 tl rijstazijn
4 tl sesamolie
2 tl honing
4 tl misopasta
1 tl milde olijfolie
2 komkommers
15 g verse koriander
2 el sesamzaad
1 tl chilivlokken
Dit heb je nodig
barbecue