Zorg dat het bier goed koud is. Snijd de rodekool in flinterdunne repen (gebruik eventueel een mandoline). Pers de limoen uit en meng 3 el sap door de rodekool. Masseer het sap met je handen in de kool. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.
Meng ondertussen het zelfrijzend bakmeel, de maizena, het zout, de komijn en tabasco in een kom. Schenk het bier erbij en klop met een garde tot een beslag. Zet 15-20 min. in de koelkast.
Snijd de pangasius in 15 repen van 1½ x 6 cm, dep droog en zet tot gebruik in de koelkast.
Boen de overige limoen schoon en rasp de groene schil. Snijd het vruchtvlees in parten. Rasp de knoflook fijn. Meng de crème fraîche, mayonaise, knoflook en het limoenrasp tot een saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de afgeraspte limoen in parten.
Verhit de olie tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met een keukenthermometer. Haal de vis door het beslag en frituur in delen in 2-3 min. lichtbruin en krokant. Bestrooi eventueel met zout.
Snijd ondertussen de avocado's in blokjes van 1 cm en verkruimel de kaas. Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd de koriander grof.
Zet de tortilla’s, vis en de toppings op tafel, zodat iedereen zijn of haar eigen taco kan vullen.
Vistaco's met avocado en koolsla
Zo’n opgevouwen taco met crunchy vis en mooie kleuren van de rodekool, limoen en witte kaas maken dit bijna een cadeautje, zo mooi. En nog belangrijker: ook heel smaakvol!
- achtergrondinfoIs het nou een taco of een tortilla? Tortilla’s zijn platte pannenkoekjes gemaakt van tarwe- of maismeel. Vul je een tortilla, zoals in dit recept, dan wordt het een taco.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Vistaco's met avocado en koolsla
Zo’n opgevouwen taco met crunchy vis en mooie kleuren van de rodekool, limoen en witte kaas maken dit bijna een cadeautje, zo mooi. En nog belangrijker: ook heel smaakvol!

hoofdgerecht
15 porties
295 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Zorg dat het bier goed koud is. Snijd de rodekool in flinterdunne repen (gebruik eventueel een mandoline). Pers de limoen uit en meng 3 el sap door de rodekool. Masseer het sap met je handen in de kool. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.
Meng ondertussen het zelfrijzend bakmeel, de maizena, het zout, de komijn en tabasco in een kom. Schenk het bier erbij en klop met een garde tot een beslag. Zet 15-20 min. in de koelkast.
Snijd de pangasius in 15 repen van 1½ x 6 cm, dep droog en zet tot gebruik in de koelkast.
Boen de overige limoen schoon en rasp de groene schil. Snijd het vruchtvlees in parten. Rasp de knoflook fijn. Meng de crème fraîche, mayonaise, knoflook en het limoenrasp tot een saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de afgeraspte limoen in parten.
Verhit de olie tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met een keukenthermometer. Haal de vis door het beslag en frituur in delen in 2-3 min. lichtbruin en krokant. Bestrooi eventueel met zout.
Snijd ondertussen de avocado's in blokjes van 1 cm en verkruimel de kaas. Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd de koriander grof.
Zet de tortilla’s, vis en de toppings op tafel, zodat iedereen zijn of haar eigen taco kan vullen.
achtergrondinfo:Is het nou een taco of een tortilla? Tortilla’s zijn platte pannenkoekjes gemaakt van tarwe- of maismeel. Vul je een tortilla, zoals in dit recept, dan wordt het een taco.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 15 porties)
220 ml bier
300 g biologische rodekool
2 biologische limoenen
150 g zelfrijzend bakmeel
25 g maizena
1 tl zeezout
1 tl gemalen komijn
1 tl tabasco
350 g verse pangasiusfilets
1 teen knoflook
200 g crème fraîche
2 el mayonaise
1 l zonnebloemolie
2 eetrijpe avocado's
200 g witte kaas
15 maistortilla's
7½ g verse koriander
Dit heb je nodig
mandoline
keukenthermometer