Gegrilde-paprikasalade met chorizokruim

Geen saaie salades bij de BBQ. Deze gegrilde paprikasalade met chorizokruim combineert het lekkere van de BBQ met het frisse van een salade. Favoriet op de zomertafel.

365 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 10 min. wachten

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Steek de barbecue aan. Snijd de bovenkant van de bol knoflook, zodat de tenen zichtbaar worden. Besprenkel met 1 tl olie (per 4 personen) en pak in met een stukje aluminiumfolie. Pof 25 min. op de barbecue op indirecte hitte.

  2. Maak ondertussen de paprika’s schoon en snijd het vruchtvlees elk in 6 parten. Schep om met ⅕ van de olie. Gril de paprika 10-15 min. op de barbecue tot hij zacht is en het velletje net loslaat, keer af en toe. Laat op een bordje afkoelen.

  3. Verdeel ondertussen de plakjes chorizo over de aluminium grillschaal. Scheur de broodjes in grove stukken, schep om met ⅕ van de olie en verdeel over de tweede grillschaal.

  4. Rooster de chorizo 5 min. op indirecte hitte en het brood 5-7 min. op directe hitte op de barbecue tot gaar en knapperig, keer regelmatig. Haal van de barbecue en laat afkoelen tot gebruik.

  5. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Pers de citroen uit. Knijp de gepofte tenen knoflook uit de schil en prak fijn met een vork. Meng met het sinaasappelrasp, 2 el -sap, 1 el citroensap (per 4 personen), de rest van de olie, peper en eventueel zout tot een dressing. Snijd de peterselie grof. Schep de gegrilde paprika en de helft van de croutons om met de dressing en verdeel over een schaal. Bestrooi met de rest van de croutons. Verkruimel de knapperige chorizo erover. Bestrooi met de peterselie

Gegrilde-paprikasalade met chorizokruim

Geen saaie salades bij de BBQ. Deze gegrilde paprikasalade met chorizokruim combineert het lekkere van de BBQ met het frisse van een salade. Favoriet op de zomertafel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig