Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pompoen, verwijder de zaden en draderige binnenkant en snijd in parten. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster ca. 25 min. in de oven tot de pompoen zacht is.
Rooster ondertussen de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur in 4–6 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Snipper de ui en snijd de knoflook in dunne plakjes. Breng het water aan de kook en los het bouillonblokje erin op. Houd de bouillon warm op laag vuur.
Verhit de rest van de olie in een ruime hapjespan op middelhoog vuur. Bak de salieblaadjes in 2-3 min. krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Fruit in dezelfde olie de ui en knoflook 2 min. Voeg de orzo toe en bak al roerend 1 min. mee. Voeg telkens een soeplepel bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Herhaal tot de orzo beetgaar is, dit duurt 10-15 min. Voeg de spinazie toe en laat in 1 min. slinken.
Breng ondertussen een pan water tot net onder het kookpunt en voeg de azijn toe. Breek 1 ei in een kommetje en laat voorzichtig in het water glijden. Pocheer 3–4 min. tot het eiwit gestold is en de dooier nog zacht. Haal met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de eieren.
Neem de pompoen uit de oven prak grof. Meng de helft van de kaas door de orzo en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de orzo over de borden, leg op elk bord een gepocheerd ei en bestrooi met de hazelnoten, knapperige salie en de rest van de kaas.
Orzo met oranjepompoen en gepocheerd ei
Romige orzo met zoete pompoen uit de oven, Grana Padano, een zacht gepocheerd eitje on top en afgemaakt met crunchy hazelnoten. Da’s pas comfortfood!
- variatietipOok lekker met burrata in plaats van een gepocheerd ei.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Orzo met oranjepompoen en gepocheerd ei
Romige orzo met zoete pompoen uit de oven, Grana Padano, een zacht gepocheerd eitje on top en afgemaakt met crunchy hazelnoten. Da’s pas comfortfood!

hoofdgerecht
4 personen
630 kcal
35 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pompoen, verwijder de zaden en draderige binnenkant en snijd in parten. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster ca. 25 min. in de oven tot de pompoen zacht is.
Rooster ondertussen de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur in 4–6 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Snipper de ui en snijd de knoflook in dunne plakjes. Breng het water aan de kook en los het bouillonblokje erin op. Houd de bouillon warm op laag vuur.
Verhit de rest van de olie in een ruime hapjespan op middelhoog vuur. Bak de salieblaadjes in 2-3 min. krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Fruit in dezelfde olie de ui en knoflook 2 min. Voeg de orzo toe en bak al roerend 1 min. mee. Voeg telkens een soeplepel bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Herhaal tot de orzo beetgaar is, dit duurt 10-15 min. Voeg de spinazie toe en laat in 1 min. slinken.
Breng ondertussen een pan water tot net onder het kookpunt en voeg de azijn toe. Breek 1 ei in een kommetje en laat voorzichtig in het water glijden. Pocheer 3–4 min. tot het eiwit gestold is en de dooier nog zacht. Haal met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de eieren.
Neem de pompoen uit de oven prak grof. Meng de helft van de kaas door de orzo en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de orzo over de borden, leg op elk bord een gepocheerd ei en bestrooi met de hazelnoten, knapperige salie en de rest van de kaas.
variatietip:Ook lekker met burrata in plaats van een gepocheerd ei.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 g biologische pompoenen
2 el milde olijfolie
50 g ongebrande hazelnoten
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
1 l water
1 groentebouillonblokje
15 g verse salie
300 g orzo pasta
100 g babyspinazie
1 el azijn
4 middelgrote scharreleieren
100 g Grana Padano poeder
Dit heb je nodig
bakpapier