Doe het bakmeel met het zout en de yoghurt in een kom en kneed in 5 min. tot een samenhangend deeg. Dek af en laat staan tot gebruik.
Kook de spinazie 30 sec., giet af en knijp al het vocht eruit. Snijd de dille en spinazie fijn. Verkruimel de feta en meng met de mozzarella, zuivelspread, spinazie en dille en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel het deeg in porties en duw tot platte broodjes van ø 10 cm. Verdeel de vulling in het midden over het deeg. Vouw de randen van het deeg om de vulling heen en knijp dicht, zodat je de vulling niet meer ziet. Leg de balletjes met de dichtgeknepen kant op een met bakmeel bestoven werkblad en druk het deeg plat met je vingers tot 1 cm dik.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur zonder olie of boter en bak de broodjes 20 min. op laag tot middelhoog vuur. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de knoflook zo fijn mogelijk, meng met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrijk de pitabroodjes met de knoflookolie en serveer.
Stuffed pita
Cheesy stuffed pita’s: het bekende pitabroodje met een smaakvolle upgrade. Gevuld met romige feta, verse spinazie en dille. Heerlijk krokant gebakken in de pan.
35 min. bereiden
10 ingrediënten
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Stuffed pita
Cheesy stuffed pita’s: het bekende pitabroodje met een smaakvolle upgrade. Gevuld met romige feta, verse spinazie en dille. Heerlijk krokant gebakken in de pan.

bijgerecht
4 porties
35 min. bereiden
Aan de slag
Doe het bakmeel met het zout en de yoghurt in een kom en kneed in 5 min. tot een samenhangend deeg. Dek af en laat staan tot gebruik.
Kook de spinazie 30 sec., giet af en knijp al het vocht eruit. Snijd de dille en spinazie fijn. Verkruimel de feta en meng met de mozzarella, zuivelspread, spinazie en dille en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel het deeg in porties en duw tot platte broodjes van ø 10 cm. Verdeel de vulling in het midden over het deeg. Vouw de randen van het deeg om de vulling heen en knijp dicht, zodat je de vulling niet meer ziet. Leg de balletjes met de dichtgeknepen kant op een met bakmeel bestoven werkblad en druk het deeg plat met je vingers tot 1 cm dik.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur zonder olie of boter en bak de broodjes 20 min. op laag tot middelhoog vuur. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de knoflook zo fijn mogelijk, meng met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrijk de pitabroodjes met de knoflookolie en serveer.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 porties)
200 g zelfrijzend bakmeel
¼ tl zout
170 g Griekse yoghurt 10%
75 g verse spinazie
5 g verse dille
75 g Griekse feta
80 g geraspte mozzarella
30 g zuivelspread naturel
1 teen knoflook
1 el milde olijfolie