Witte chocolade-sneeuwbonbons van Giorgia's Kitchen
Hoe leuk zijn deze sneeuwbonbons van witte chocolade? Je maak ze gemakkelijk zelf en versiert ze me goudspray, strooimix en eetbare bloemen.
195 kcal
15 min. bereiden, 40 min. wachten
Ingrediënten
Aantal porties
200 g
100 ml
1 tl
50 g
150 g
1 el
1 el
1 flesje
1 el
½ el
Dit heb je nodig
bakpapier
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
december 2025 - december 2025
Smelt de witte chocolade au bain-marie of in de magnetron. Haal van het vuur, voeg de slagroom en vanille-extract toe en meng tot een glad mengsel.
Hak de noten fijn en voeg toe. Laat 30-40 min. afkoelen in de koelkast tot het stevig genoeg is om balletjes van te vormen.
Vorm 12 kleine (kerst)balletjes van het chocolademengsel, rol door de poedersuiker en leg op bakpapier. Bestrooi met de grove suiker, parels, goudspray, strooimix en eetbare bloemen.
- bereidingstipWil je de balletjes extra hard, leg dan nog 1 uur in de vriezer.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Witte chocolade-sneeuwbonbons van Giorgia's Kitchen
Hoe leuk zijn deze sneeuwbonbons van witte chocolade? Je maak ze gemakkelijk zelf en versiert ze me goudspray, strooimix en eetbare bloemen.

nagerecht
12 porties
195 kcal
15 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Smelt de witte chocolade au bain-marie of in de magnetron. Haal van het vuur, voeg de slagroom en vanille-extract toe en meng tot een glad mengsel.
Hak de noten fijn en voeg toe. Laat 30-40 min. afkoelen in de koelkast tot het stevig genoeg is om balletjes van te vormen.
Vorm 12 kleine (kerst)balletjes van het chocolademengsel, rol door de poedersuiker en leg op bakpapier. Bestrooi met de grove suiker, parels, goudspray, strooimix en eetbare bloemen.
bereidingstip:Wil je de balletjes extra hard, leg dan nog 1 uur in de vriezer.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
200 g witte chocolade
100 ml verse slagroom
1 tl vanille-extract
50 g ongezouten hazelnoten
150 g poedersuiker
1 el AH Excellent Kerstmaker grove suiker goud
1 el AH Excellent grote parels goud
1 flesje glitterspray goud
1 el AH Excellent Kerstmaker strooimix sterretjes goud
½ el AH Excellent Kerstmaker eetbare bloemenmix
Dit heb je nodig
bakpapier




