Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Halveer de kastanjechampignons, scheur de oesterzwammen in repen en de bundelzwammen in stukken. Verhit de olie in een hapjespan en bak de sjalotten 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 2 min. mee.
Voeg de boter, rozemarijn en paddenstoelen toe en bak in 5 min. lichtbruin. Blus af met de azijn. Schep de helft van de gebakken paddenstoelen en de rozemarijn uit de pan en houd apart. Rasp de kaas. Voeg de slagroom en ⅔ van de kaas toe aan de paddenstoelen en roer tot een romige saus.
Kook de gnocchi volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af en bewaar 50 ml kookvocht. Voeg het kookvocht en de spinazie toe aan de saus en laat slinken. Voeg de gnocchi toe en verwarm 2 min. mee. Serveer de gnocchi met de rest van de paddenstoelen en bestrooi met de rest van de kaas.
Gnocchi met zwarte knoflook en paddenstoelen van Veggilaine
De herfst en paddenstoelen gaan hand in hand. Geniet van de herfst met deze romige gnocchi met spinazie en milde smaakmaker zwarte knoflook.
- serveertipLekker met geroosterde zonnebloempitten.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gnocchi met zwarte knoflook en paddenstoelen van Veggilaine
De herfst en paddenstoelen gaan hand in hand. Geniet van de herfst met deze romige gnocchi met spinazie en milde smaakmaker zwarte knoflook.

hoofdgerecht
4 personen
565 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Halveer de kastanjechampignons, scheur de oesterzwammen in repen en de bundelzwammen in stukken. Verhit de olie in een hapjespan en bak de sjalotten 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 2 min. mee.
Voeg de boter, rozemarijn en paddenstoelen toe en bak in 5 min. lichtbruin. Blus af met de azijn. Schep de helft van de gebakken paddenstoelen en de rozemarijn uit de pan en houd apart. Rasp de kaas. Voeg de slagroom en ⅔ van de kaas toe aan de paddenstoelen en roer tot een romige saus.
Kook de gnocchi volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af en bewaar 50 ml kookvocht. Voeg het kookvocht en de spinazie toe aan de saus en laat slinken. Voeg de gnocchi toe en verwarm 2 min. mee. Serveer de gnocchi met de rest van de paddenstoelen en bestrooi met de rest van de kaas.
serveertip:Lekker met geroosterde zonnebloempitten.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 sjalotten
4 tenen zwarte knoflook
250 g kastanjechampignons
150 g oesterzwammen
140 g bundelzwammen
1 el milde olijfolie
30 g gezouten roomboter
3 takjes verse rozemarijn
1 el witte wijnazijn
90 g Pecorino Romano
125 g verse slagroom
500 g koelverse gnocchi
400 g verse spinazie



