Verwarm de oven voor op 190 °C. Splits het ei en kneed de dooier door de amandelspijs.
Prak een kwart banaan per portie fijn in een kom en meng de bakpoeder, havermout, amandeldrink, het vanille-extract en eventueel zout erdoor. Schep het mengsel in de ovenschaaltjes en verdeel de amandelspijs in stukjes erover. Bestrooi met het amandelschaafsel en bak ca. 25 min. in de oven tot lichtbruin en gaar.
Haal de baked oats uit de oven, bestrooi met de poedersuiker en serveer.
Amandelcroissant baked oats
Alsof je die amandelcroissant in Frankrijk eet maar dan net even wat voedzamer. Voeg wat amandelspijs toe aan je oats en dit ontbijtje is allesbehalve saai. Dit wordt je nieuwe favoriete ontbijt.
- achtergrondinfoMeer weten over kooktechnieken?
Amandelcroissant baked oats
Alsof je die amandelcroissant in Frankrijk eet maar dan net even wat voedzamer. Voeg wat amandelspijs toe aan je oats en dit ontbijtje is allesbehalve saai. Dit wordt je nieuwe favoriete ontbijt.

2 personen
310 kcal
10 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Splits het ei en kneed de dooier door de amandelspijs.
Prak een kwart banaan per portie fijn in een kom en meng de bakpoeder, havermout, amandeldrink, het vanille-extract en eventueel zout erdoor. Schep het mengsel in de ovenschaaltjes en verdeel de amandelspijs in stukjes erover. Bestrooi met het amandelschaafsel en bak ca. 25 min. in de oven tot lichtbruin en gaar.
Haal de baked oats uit de oven, bestrooi met de poedersuiker en serveer.
achtergrondinfo:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
1 middelgroot scharrelei
40 g amandelspijs
½ banaan
¼ tl bakpoeder
70 g volkoren havermout grove vlokken
150 ml amandeldrink ongezoet
½ tl vanillearoma
½ el amandelschaafsel
¼ tl poedersuiker
Dit heb je nodig
ramequins (kleine ovenschaaltjes, Ø 9 cm)