Hak de pinda's grof. Verkruimel de rijstwafels en meng samen met de havermout, pinda's, eitwitpoeder en eventueel zout in een kom.
Smelt ⅔ van de kokosolie in een steelpan en meng met een garde de pindakaas, ahornsiroop, melk en het vanille-extract erdoor. Voeg het pindakaasmengsel toe aan de droge ingrediënten en meng goed.
Verdeel het mengsel gelijkmatig over de met bakpapier beklede bakvorm en druk plat. Smelt de chocolade met de rest van de kokosolie au bain-marie en verdeel gelijkmatig over de bakvorm. Bestrooi eventueel met wat zeezout en zet 1 uur in de vriezer om hard te laten worden.
Haal met behulp van het bakpapier uit de vorm en snijd met een scherp mes in gelijke stukken.
Zelfgemaakte proteïnereep met havermout, rijstwafel en noten
Deze proteïnereep wordt je nieuwe favoriet voor onderweg of direct na het sporten.
- bewaartipBewaar de proteïnerepen in de koelkast.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Zelfgemaakte proteïnereep met havermout, rijstwafel en noten
Deze proteïnereep wordt je nieuwe favoriet voor onderweg of direct na het sporten.

10 porties
245 kcal
10 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Hak de pinda's grof. Verkruimel de rijstwafels en meng samen met de havermout, pinda's, eitwitpoeder en eventueel zout in een kom.
Smelt ⅔ van de kokosolie in een steelpan en meng met een garde de pindakaas, ahornsiroop, melk en het vanille-extract erdoor. Voeg het pindakaasmengsel toe aan de droge ingrediënten en meng goed.
Verdeel het mengsel gelijkmatig over de met bakpapier beklede bakvorm en druk plat. Smelt de chocolade met de rest van de kokosolie au bain-marie en verdeel gelijkmatig over de bakvorm. Bestrooi eventueel met wat zeezout en zet 1 uur in de vriezer om hard te laten worden.
Haal met behulp van het bakpapier uit de vorm en snijd met een scherp mes in gelijke stukken.
bewaartip:Bewaar de proteïnerepen in de koelkast.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 porties)
60 g ongezouten pinda's
2 rijstwafels
60 g volkoren havermout grove vlokken
75 g whey protein shake chocolade
30 g kokosolie
75 g AH 100% pindakaas naturel
70 ml ahornsiroop
50 ml halfvolle melk
1 tl vanille-extract
100 g pure chocolade
Dit heb je nodig
bakpapier
lage bakvorm (20 x 20 cm)