Schil de knolselderij, snijd in plakken van 3 mm en de plakken vervolgens in luciferdunne reepjes (julienne). Kook de reepjes in 1½ min. beetgaar. Giet af en spoel onder koud water. Dit zorgt ervoor dat de reepjes niet doorkoken en lekker knapperig blijven. Laat goed uitlekken.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter, rooster het mosterd- en korianderzaad 2 min. en stamp grof in de vijzel. Boen de halve citroen schoon, rasp de gele schil en pers de halve vrucht uit. Meng de knolselderijreepjes met de yoghurt, olijfolie, geroosterde specerijen, 1 el citroensap en 1 tl -rasp (per 8 porties). Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
Selleriesalade
Deze selleriesalade is gezond, verfrissend en licht pittig. Gemaakt met magere yoghurt en een beetje extra vierge olijfolie. Door specerijen te roosteren komen er extra aroma’s vrij, waardoor je minder zout nodig hebt.
- combinatietipLekker met tuinkers.
- variatietipIn plaats van Griekse yoghurt 0% kun je ook magere yoghurt gebruiken.
- combinatietipLekker op sandwiches (zo krijg je extra groente binnen), bijvoorbeeld op een broodje oude kaas of rosbief. Let op: het gerecht is dan niet meer glutenvrij.
- bewaartip Je kunt deze salade tot 5 dagen goed afgedekt in de koelkast bewaren.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Selleriesalade
Deze selleriesalade is gezond, verfrissend en licht pittig. Gemaakt met magere yoghurt en een beetje extra vierge olijfolie. Door specerijen te roosteren komen er extra aroma’s vrij, waardoor je minder zout nodig hebt.

bijgerecht
8 porties
45 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schil de knolselderij, snijd in plakken van 3 mm en de plakken vervolgens in luciferdunne reepjes (julienne). Kook de reepjes in 1½ min. beetgaar. Giet af en spoel onder koud water. Dit zorgt ervoor dat de reepjes niet doorkoken en lekker knapperig blijven. Laat goed uitlekken.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter, rooster het mosterd- en korianderzaad 2 min. en stamp grof in de vijzel. Boen de halve citroen schoon, rasp de gele schil en pers de halve vrucht uit. Meng de knolselderijreepjes met de yoghurt, olijfolie, geroosterde specerijen, 1 el citroensap en 1 tl -rasp (per 8 porties). Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
combinatietip:Lekker met tuinkers.
variatietip:In plaats van Griekse yoghurt 0% kun je ook magere yoghurt gebruiken.
combinatietip:Lekker op sandwiches (zo krijg je extra groente binnen), bijvoorbeeld op een broodje oude kaas of rosbief. Let op: het gerecht is dan niet meer glutenvrij.
bewaartip: Je kunt deze salade tot 5 dagen goed afgedekt in de koelkast bewaren.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
500 g knolselderij
1 tl mosterdzaad
1 tl korianderzaad
½ biologische citroen
75 g yoghurt Griekse stijl 0%
1 el extra vierge olijfolie
Dit heb je nodig
vijzel