Tonijnsalade met radijs

Gek op tonijnsalade? Maak deze gezonde variant met zuivelspread en olijfolie in plaats van mayonaise. De knapperige radijsjes voegen een frisse en pittige smaak toe.

115 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de sjalot. Snijd de radijs in heel kleine blokjes en de selderij fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

  2. Laat de tonijn uitlekken en vang 2 el olie (per 8 porties) op. Prak de tonijn samen met de opgevangen olie, 1 el citroensap, een ½ tl -rasp (per 4 personen) en de zuivelspread met een vork goed los.

  3. Meng de sjalot, radijs en selderij erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  • combinatietipLekker op volkoren cracker of geroosterd brood. Let op het gerecht is dan niet meer glutenvrij.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Tonijnsalade met radijs

Gek op tonijnsalade? Maak deze gezonde variant met zuivelspread en olijfolie in plaats van mayonaise. De knapperige radijsjes voegen een frisse en pittige smaak toe.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig