Snipper de sjalot. Snijd de radijs in heel kleine blokjes en de selderij fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
Laat de tonijn uitlekken en vang 2 el olie (per 8 porties) op. Prak de tonijn samen met de opgevangen olie, 1 el citroensap, een ½ tl -rasp (per 4 personen) en de zuivelspread met een vork goed los.
Meng de sjalot, radijs en selderij erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Tonijnsalade met radijs
Gek op tonijnsalade? Maak deze gezonde variant met zuivelspread en olijfolie in plaats van mayonaise. De knapperige radijsjes voegen een frisse en pittige smaak toe.
- combinatietipLekker op volkoren cracker of geroosterd brood. Let op het gerecht is dan niet meer glutenvrij.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Tonijnsalade met radijs
Gek op tonijnsalade? Maak deze gezonde variant met zuivelspread en olijfolie in plaats van mayonaise. De knapperige radijsjes voegen een frisse en pittige smaak toe.

bijgerecht
8 porties
115 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de sjalot. Snijd de radijs in heel kleine blokjes en de selderij fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
Laat de tonijn uitlekken en vang 2 el olie (per 8 porties) op. Prak de tonijn samen met de opgevangen olie, 1 el citroensap, een ½ tl -rasp (per 4 personen) en de zuivelspread met een vork goed los.
Meng de sjalot, radijs en selderij erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:Lekker op volkoren cracker of geroosterd brood. Let op het gerecht is dan niet meer glutenvrij.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
1 sjalot
6 radijsjes
7½ g verse selderij
1 biologische citroen
320 g tonijn in olijfolie
100 g zuivelspread