Laat de garnalen ontdooien. Bak het stokbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Dep de garnalen droog met keukenpapier. Snijd de knoflook in dunne plakjes en de peper in dunne ringen. Verhit de olijfolie samen met de knoflook en peper in een kleine (gietijzeren) steelpan op laag vuur. Bak 4 min.
Wanneer de knoflook begint te geuren, zet je het vuur hoog en voeg je de garnalen toe. Bak de garnalen in 2 minuten bijna gaar en draai ze halverwege om. Haal direct van het vuur. Voeg het zout toe en roer door de hete olie. Voeg de extra vierge olijfolie toe.
Snijd de peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en snijd de vrucht in partjes. Bestrooi de knoflookgarnalen met de peterselie en het citroenrasp en serveer met een partje citroen. Snijd het stokbrood in schuine plakken en serveer met de garnalen.
Gambas al ajillo (advertorial)
Gambas al ajillo is een simpel en snel mediterraans gerecht met heel veel smaak. Het geheim? De mix van knoflook, rode pepers en olijfolie waarin je de garnalen op hoge temperatuur bakt. Onmisbaar op een avondje tapas!
- achtergrondinfoIn Spanje wordt dit voorgerecht ook vaak gemaakt met grote garnalen, die pas aan tafel gepeld worden. Dat kan thuis ook, maar neem dan liever geen gamba's. Deze zijn al gaar en worden door het bakken te zacht. Een zak ongepelde rauwe scampi (500 g, diepvries) is een goed alternatief. Blus de gebakken garnalen af met 1-2 el sherry of citroensap.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gambas al ajillo (advertorial)
Gambas al ajillo is een simpel en snel mediterraans gerecht met heel veel smaak. Het geheim? De mix van knoflook, rode pepers en olijfolie waarin je de garnalen op hoge temperatuur bakt. Onmisbaar op een avondje tapas!

bijgerecht
4 personen
400 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Laat de garnalen ontdooien. Bak het stokbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Dep de garnalen droog met keukenpapier. Snijd de knoflook in dunne plakjes en de peper in dunne ringen. Verhit de olijfolie samen met de knoflook en peper in een kleine (gietijzeren) steelpan op laag vuur. Bak 4 min.
Wanneer de knoflook begint te geuren, zet je het vuur hoog en voeg je de garnalen toe. Bak de garnalen in 2 minuten bijna gaar en draai ze halverwege om. Haal direct van het vuur. Voeg het zout toe en roer door de hete olie. Voeg de extra vierge olijfolie toe.
Snijd de peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en snijd de vrucht in partjes. Bestrooi de knoflookgarnalen met de peterselie en het citroenrasp en serveer met een partje citroen. Snijd het stokbrood in schuine plakken en serveer met de garnalen.
achtergrondinfo:In Spanje wordt dit voorgerecht ook vaak gemaakt met grote garnalen, die pas aan tafel gepeld worden. Dat kan thuis ook, maar neem dan liever geen gamba's. Deze zijn al gaar en worden door het bakken te zacht. Een zak ongepelde rauwe scampi (500 g, diepvries) is een goed alternatief. Blus de gebakken garnalen af met 1-2 el sherry of citroensap.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
225 g diepvries rauwe ongepelde reuzengarnalen
1 afbakstokbrood
6 tenen knoflook
½ rode peper
50 ml Bertolli olijfolie classico
½ tl zout
50 ml Bertolli extra vierge originale olijfolie
5 g verse peterselie
½ biologische citroen