Broc­co­li met gar­na­len & aman­del­pes­to

Vanavond iets uit de Italiaanse keuken. Lekker met gekruide focaccia erbij.

(2) waardeer
italiaans hoofdgerecht Vanavond iets uit de Italiaanse keuken. Lekker met gekruide focaccia erbij. 2 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met bakje

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Ontdooi de reuzengarnalen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de focaccia volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Rasp de gele schil van de citroen en pers een helft uit (per 4 personen). Snijd de platte peterselie grof. Maal het citroenrasp, een ½ el citroensap (per 4 personen), de peterselie, het amandelschaafsel, 2/3 van de olijfolie en het water in het bakje van een staafmixer tot een pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel wat extra water toe als de pesto nog te droog is.
  4. Pel de ontdooide garnalen. Snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Verhit de rest van de olijfolie in een wok en roerbak de garnalen met de knoflook en rode peper ca. 2 min.
  5. Kook ondertussen de broccoliroosjes 4 min. in een laagje water met eventueel zout. Giet af en verdeel over een schaal. Verdeel de garnalen en amandelpesto erover. Serveer het brood erbij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 825 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 83 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 10 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Broccoli met garnalen & amandelpesto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­co­li met gar­na­len & aman­del­pes­to

1
1
  • 225 g diepvries reuzengarnalen

Ontdooi de reuzengarnalen.

2
2
  • 1 focaccia met rozemarijn & zeezout

Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de focaccia volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • ½ citroen

Rasp de gele schil van de citroen en pers een helft uit (per 4 personen).

4
4
  • 10 g verse platte peterselie

Snijd de platte peterselie grof.

5
5
  • 30 g amandelschaafsel
  • 2 el Bertolli olijfolie classico
  • 1 el kraanwater

Maal het citroenrasp, een ½ el citroensap (per 4 personen), de peterselie, het amandelschaafsel, 2/3 van de olijfolie en het water in het bakje van een staafmixer tot een pesto.

6
6

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel wat extra water toe als de pesto nog te droog is.

7
7
  • 2 tenen knoflook

Pel de ontdooide garnalen. Snijd de knoflook fijn.

8
8
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.

9
9
  • 1 el Bertolli olijfolie classico

Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Verhit de rest van de olijfolie in een wok en roerbak de garnalen met de knoflook en rode peper ca. 2 min.

10
10
  • 400 g broccoliroosjes

Kook ondertussen de broccoliroosjes 4 min. in een laagje water met eventueel zout.

11
11

Giet af en verdeel over een schaal. Verdeel de garnalen en amandelpesto erover. Serveer het brood erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.