Bavaroistaartjes
Een bodem van koekkruim, een mousse van aardbeien en slagroom, en een frisse topping van fruit: een kleurrijk nagerecht dat heerlijk smaakt! Garneer de taartjes met verse aardbeien en de presentatie is ook prachtig!
415 kcal
30 min. bereiden, 5 uur wachten
Ingrediënten
Aantal personen
40 gram ongezouten roomboter
ongezouten roomboter
80 gram digestive koekjes
digestive koekjes
3 blaadjes gelatine
gelatine
0.5 citroen
citroen
250 gram verse aardbeien
verse aardbeien
200 ml verse slagroom
verse slagroom
50 gram kristalsuiker
kristalsuiker
Dit heb je nodig
hoge bakring van 7 cm (ingevet)
bakpapier
keukenmachine
staafmixer met hoge beker
vershoudfolie
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
december 2025 - december 2025
Bekleed de ingevette bakringen aan de binnenkant met bakpapier en zet op een met bakpapier beklede (snij)plank die in de koelkast past. Smelt de boter in een steelpan.
Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en roer het koekkruim door de gesmolten boter. Verdeel over de bodem van de bakringen en druk stevig aan.
Week de blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Pers de citroen uit. Houd 80 g aardbeien (per 4 personen) apart. Doe de rest van de aardbeien met 1 el citroensap (per 4 personen) in de hoge beker. Pureer met een staafmixer tot puree.
Verwarm ⅓ van de puree op middelhoog vuur in een kleine steelpan, maar laat niet koken. Knijp de gelatine uit en los op in de warme puree. Meng de aardbeienpuree met gelatine door de rest van de puree.
Klop de slagroom met de suiker lobbig en spatel in delen door de aardbeienpuree.
Verdeel de bavarois over de bakringen. Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 5 uur opstijven in de koelkast.
Snijd de achtergehouden aardbeien in stukken en verdeel over de bovenkant van de taartjes. Verwijder de bakringen en bakpapier en serveer.
- bereidingstipGebruik in plaats van bakringen een cupcakevorm. Bedek de cupcakevorm met bakpapier en maak hierin de bavaroistaartjes.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Bavaroistaartjes
Een bodem van koekkruim, een mousse van aardbeien en slagroom, en een frisse topping van fruit: een kleurrijk nagerecht dat heerlijk smaakt! Garneer de taartjes met verse aardbeien en de presentatie is ook prachtig!

nagerecht
4 personen
415 kcal
30 min. bereiden
5 uur wachten
Aan de slag
Bekleed de ingevette bakringen aan de binnenkant met bakpapier en zet op een met bakpapier beklede (snij)plank die in de koelkast past. Smelt de boter in een steelpan.
Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en roer het koekkruim door de gesmolten boter. Verdeel over de bodem van de bakringen en druk stevig aan.
Week de blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Pers de citroen uit. Houd 80 g aardbeien (per 4 personen) apart. Doe de rest van de aardbeien met 1 el citroensap (per 4 personen) in de hoge beker. Pureer met een staafmixer tot puree.
Verwarm ⅓ van de puree op middelhoog vuur in een kleine steelpan, maar laat niet koken. Knijp de gelatine uit en los op in de warme puree. Meng de aardbeienpuree met gelatine door de rest van de puree.
Klop de slagroom met de suiker lobbig en spatel in delen door de aardbeienpuree.
Verdeel de bavarois over de bakringen. Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 5 uur opstijven in de koelkast.
Snijd de achtergehouden aardbeien in stukken en verdeel over de bovenkant van de taartjes. Verwijder de bakringen en bakpapier en serveer.
bereidingstip:Gebruik in plaats van bakringen een cupcakevorm. Bedek de cupcakevorm met bakpapier en maak hierin de bavaroistaartjes.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
40 g ongezouten roomboter
80 g digestive koekjes
3 blaadjes gelatine
½ citroen
250 g verse aardbeien
200 ml verse slagroom
50 g kristalsuiker
Dit heb je nodig
hoge bakring van 7 cm (ingevet)
bakpapier
keukenmachine
staafmixer met hoge beker
vershoudfolie




