Bavaroistaartjes

Een bodem van koekkruim, een mousse van aardbeien en slagroom, en een frisse topping van fruit: een kleurrijk nagerecht dat heerlijk smaakt! Garneer de taartjes met verse aardbeien en de presentatie is ook prachtig!

415 kcal

30 min. bereiden, 5 uur wachten

0/5

(0)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 40 gram ongezouten roomboter

    ongezouten roomboter

  • 80 gram digestive koekjes

    digestive koekjes

  • 3 blaadjes gelatine

    gelatine

  • 0.5 citroen

    citroen

  • 250 gram verse aardbeien

    verse aardbeien

  • 200 ml verse slagroom

    verse slagroom

  • 50 gram kristalsuiker

    kristalsuiker

Dit heb je nodig

  • hoge bakring van 7 cm (ingevet)

  • bakpapier

  • keukenmachine

  • staafmixer met hoge beker

  • vershoudfolie


december 2025 - december 2025

Aan de slag

  1. Bekleed de ingevette bakringen aan de binnenkant met bakpapier en zet op een met bakpapier beklede (snij)plank die in de koelkast past. Smelt de boter in een steelpan.

  2. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en roer het koekkruim door de gesmolten boter. Verdeel over de bodem van de bakringen en druk stevig aan.

  3. Week de blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Pers de citroen uit. Houd 80 g aardbeien (per 4 personen) apart. Doe de rest van de aardbeien met 1 el citroensap (per 4 personen) in de hoge beker. Pureer met een staafmixer tot puree.

  4. Verwarm ⅓ van de puree op middelhoog vuur in een kleine steelpan, maar laat niet koken. Knijp de gelatine uit en los op in de warme puree. Meng de aardbeienpuree met gelatine door de rest van de puree.

  5. Klop de slagroom met de suiker lobbig en spatel in delen door de aardbeienpuree.

  6. Verdeel de bavarois over de bakringen. Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 5 uur opstijven in de koelkast.

  7. Snijd de achtergehouden aardbeien in stukken en verdeel over de bovenkant van de taartjes. Verwijder de bakringen en bakpapier en serveer.

  • bereidingstipGebruik in plaats van bakringen een cupcakevorm. Bedek de cupcakevorm met bakpapier en maak hierin de bavaroistaartjes.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Wat vond je van dit recept?

Bavaroistaartjes

Een bodem van koekkruim, een mousse van aardbeien en slagroom, en een frisse topping van fruit: een kleurrijk nagerecht dat heerlijk smaakt! Garneer de taartjes met verse aardbeien en de presentatie is ook prachtig!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig