Laat de boter op kamertemperatuur komen. Schil de winterpeen, snijd in grove stukken en hak met korte pulsen fijn in de hakmolen. Doe in een kom, bestrooi met de 15 g basterdsuiker (per 20 stuks) en masseer tot er vocht uitkomt. Schep in een schone theedoek en pers er zoveel mogelijk vocht uit. Droog de peen op de theedoek tot gebruik.
Mix in een kom de boter met de rest van de basterdsuiker met een handmixer in 3 min. licht en luchtig. Splits het ei, het eiwit gebruik je niet. Voeg de eidooier en de helft van het vanille-extract toe en mix 1 min. Roer de geraspte peen erdoor.
Zeef de bloem, pumpkin spice-kruiden en het zout boven het mengsel en kneed kort met koude handen tot een egaal deeg. Vorm er een platte rechthoek van, verpak in vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Meng ondertussen de roomkaas met ⅕ van de poedersuiker en de rest van het vanille-extract en schep in een spuitzak. Hak de pecannoten fijn.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad met de deegroller uit tot een plak van 0.5 cm dik. Steek er met de koekuitstekers ca. 40 koekjes uit. Verdeel over 2 met bakpapier beklede bakplaten of roosters en bak ca. 15 min. in de oven. Haal uit de oven en laat minimaal 10 min. afkoelen op de bakplaat.
Meng ondertussen de rest van de poedersuiker met de melk tot een glazuur. Voeg eventueel wat extra melk toe als het mengsel te dik is. Knip een puntje van 2 cm van de spuitzak en spuit een toef roomkaasmengsel op de helft van de koekjes. Leg de rest van de koekjes erbovenop. Drizzle het glazuur over de koekjes en bestrooi direct met de pecankruim.
Carrotcake-koekjes
Hoor wie knabbelt daar zo zachtjes? Deze carrotcake-koekjes zijn ideaal voor kinderhandjes vol verwachting. Met kruidige zoetheid en een knipoog naar wortels voor het paard, zet je iets lekkers neer vóór én na pakjesavond.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Carrotcake-koekjes
Hoor wie knabbelt daar zo zachtjes? Deze carrotcake-koekjes zijn ideaal voor kinderhandjes vol verwachting. Met kruidige zoetheid en een knipoog naar wortels voor het paard, zet je iets lekkers neer vóór én na pakjesavond.

20 porties
275 kcal
35 min. bereiden
1 uur wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Schil de winterpeen, snijd in grove stukken en hak met korte pulsen fijn in de hakmolen. Doe in een kom, bestrooi met de 15 g basterdsuiker (per 20 stuks) en masseer tot er vocht uitkomt. Schep in een schone theedoek en pers er zoveel mogelijk vocht uit. Droog de peen op de theedoek tot gebruik.
Mix in een kom de boter met de rest van de basterdsuiker met een handmixer in 3 min. licht en luchtig. Splits het ei, het eiwit gebruik je niet. Voeg de eidooier en de helft van het vanille-extract toe en mix 1 min. Roer de geraspte peen erdoor.
Zeef de bloem, pumpkin spice-kruiden en het zout boven het mengsel en kneed kort met koude handen tot een egaal deeg. Vorm er een platte rechthoek van, verpak in vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Meng ondertussen de roomkaas met ⅕ van de poedersuiker en de rest van het vanille-extract en schep in een spuitzak. Hak de pecannoten fijn.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad met de deegroller uit tot een plak van 0.5 cm dik. Steek er met de koekuitstekers ca. 40 koekjes uit. Verdeel over 2 met bakpapier beklede bakplaten of roosters en bak ca. 15 min. in de oven. Haal uit de oven en laat minimaal 10 min. afkoelen op de bakplaat.
Meng ondertussen de rest van de poedersuiker met de melk tot een glazuur. Voeg eventueel wat extra melk toe als het mengsel te dik is. Knip een puntje van 2 cm van de spuitzak en spuit een toef roomkaasmengsel op de helft van de koekjes. Leg de rest van de koekjes erbovenop. Drizzle het glazuur over de koekjes en bestrooi direct met de pecankruim.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 20 porties)
225 g ongezouten roomboter
100 g winterpeen
165 g donkere basterdsuiker
1 middelgroot scharrelei
1 tl vanille-extract
450 g tarwebloem
2 tl pumpkin spice kruiden
½ tl zout
200 g verse roomkaas
150 g poedersuiker
30 g ongebrande pecannoten
2 el volle melk
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
vershoudfolie
spuitzak
deegroller
koeksteker
bakpapier



