Sinterklaas cupcakes

Dat is pas Sinterklaas met een hoofdletter S! Deze spectaculaire schaal vol rode cupcake-topjes vormt een eetbaar tafelstuk waar kinderen direct op afstormen. Dit pronkstuk zó feestelijk, dat zelfs de Sint er stil van wordt.

530 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 20 min. oventijd / 2 uur wachten

18 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Doe 170 g boter met de kristalsuiker en de helft van het vanille-extract in een mengkom en klop met een handmixer romig. Voeg de eieren een voor een toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige volledig is opgenomen.

  2. Zet de mixer op de laagste stand en voeg het bakmeel, de speculaaskruiden en het zout toe tot alles is opgenomen. Mix niet te lang.

  3. Verdeel de cupcakevormpjes over de holtes van de muffinvorm en schep het beslag erin. Bak de cupcakes in de oven in ca. 20 min. gaar. Laat ze 5 min. in de vorm zitten, haal eruit en laat in 2 uur afkoelen op een rooster.

  4. Klop ondertussen de rest van de boter in 8 min. licht en luchtig. Voeg in delen de poedersuiker toe en mix 2-3 min. op lage snelheid tot de suiker is opgenomen.

  5. Meng de melk met de rest van het vanille-extract en voeg al mixend toe aan de rest van de botercrème. Schep in de spuitzak met kartelmondje.

  6. Leg de cupcakes in de vorm van een S op een plank. Spuit een toefje botercrème op elke cupcake en versier met het snoepgoed.

Gerelateerde recepten

Sinterklaas cupcakes

Dat is pas Sinterklaas met een hoofdletter S! Deze spectaculaire schaal vol rode cupcake-topjes vormt een eetbaar tafelstuk waar kinderen direct op afstormen. Dit pronkstuk zó feestelijk, dat zelfs de Sint er stil van wordt.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig