Verwarm de oven voor op 180 °C. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Doe 170 g boter met de kristalsuiker en de helft van het vanille-extract in een mengkom en klop met een handmixer romig. Voeg de eieren een voor een toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige volledig is opgenomen.
Zet de mixer op de laagste stand en voeg het bakmeel, de speculaaskruiden en het zout toe tot alles is opgenomen. Mix niet te lang.
Verdeel de cupcakevormpjes over de holtes van de muffinvorm en schep het beslag erin. Bak de cupcakes in de oven in ca. 20 min. gaar. Laat ze 5 min. in de vorm zitten, haal eruit en laat in 2 uur afkoelen op een rooster.
Klop ondertussen de rest van de boter in 8 min. licht en luchtig. Voeg in delen de poedersuiker toe en mix 2-3 min. op lage snelheid tot de suiker is opgenomen.
Meng de melk met de rest van het vanille-extract en voeg al mixend toe aan de rest van de botercrème. Schep in de spuitzak met kartelmondje.
Leg de cupcakes in de vorm van een S op een plank. Spuit een toefje botercrème op elke cupcake en versier met het snoepgoed.
Sinterklaas cupcakes
Dat is pas Sinterklaas met een hoofdletter S! Deze spectaculaire schaal vol rode cupcake-topjes vormt een eetbaar tafelstuk waar kinderen direct op afstormen. Dit pronkstuk zó feestelijk, dat zelfs de Sint er stil van wordt.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Sinterklaas cupcakes
Dat is pas Sinterklaas met een hoofdletter S! Deze spectaculaire schaal vol rode cupcake-topjes vormt een eetbaar tafelstuk waar kinderen direct op afstormen. Dit pronkstuk zó feestelijk, dat zelfs de Sint er stil van wordt.

12 personen
530 kcal
30 min. bereiden
2 uur wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Doe 170 g boter met de kristalsuiker en de helft van het vanille-extract in een mengkom en klop met een handmixer romig. Voeg de eieren een voor een toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige volledig is opgenomen.
Zet de mixer op de laagste stand en voeg het bakmeel, de speculaaskruiden en het zout toe tot alles is opgenomen. Mix niet te lang.
Verdeel de cupcakevormpjes over de holtes van de muffinvorm en schep het beslag erin. Bak de cupcakes in de oven in ca. 20 min. gaar. Laat ze 5 min. in de vorm zitten, haal eruit en laat in 2 uur afkoelen op een rooster.
Klop ondertussen de rest van de boter in 8 min. licht en luchtig. Voeg in delen de poedersuiker toe en mix 2-3 min. op lage snelheid tot de suiker is opgenomen.
Meng de melk met de rest van het vanille-extract en voeg al mixend toe aan de rest van de botercrème. Schep in de spuitzak met kartelmondje.
Leg de cupcakes in de vorm van een S op een plank. Spuit een toefje botercrème op elke cupcake en versier met het snoepgoed.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 personen)
330 g ongezouten roomboter
140 g fijne kristalsuiker
1 tl vanille-extract
4 middelgrote scharreleieren
170 g zelfrijzend bakmeel
2 tl koek- en speculaaskruiden
½ tl zout
200 g poedersuiker
1½ el volle melk
5 chocoladefiguurtjes sinterklaas
4 musketlettertjes
5 gouden chocolademunten
30 g kruidnoten
30 g chocoladekruidnoten
15 g extreem zure kruidnoten
15 g pumpkin spice-kruidnoten
70 g marsepein fruit
50 g strooigoed
Dit heb je nodig
papieren cupcakevormpjes
muffinvorm met 12 holtes
spuitzak met kartelmondje



