Sinterklaas fudge
Oh kom er eens kijken. Naar deze verslavend lekkere fudge met pepernoten en speculaas bijvoorbeeld.
Ingrediënten
16 porties
200 g
pure chocolade
397 ml
gecondenseerde melk in blik
½ tl
vanille-extract
1 tl
koek- en speculaaskruiden
100 g
strooigoed
Dit heb je nodig
bakpapier
Aan de slag
Breek de chocolade in stukjes en doe met de gecondenseerde melk, het vanille-extract en mix voor koek & speculaas in een hittebestendige kom die in een pan past. Breng een laag water aan de kook in een steelpan, zet de schaal erop en laat al roerend smelten. Zorg dat het water de schaal niet raakt. Neem zodra de chocolade gesmolten is, de schaal van de pan en roer goed door.
Verdeel het chocolademengsel gelijkmatig in de met bakpapier beklede cakevorm, bestrooi met het strooigoed en laat 5 uur opstijven in de koelkast.
Haal de fudge uit de koelkast en snijd met een scherp mes in 16 gelijke stukken.
Sinterklaas fudge
Oh kom er eens kijken. Naar deze verslavend lekkere fudge met pepernoten en speculaas bijvoorbeeld.

16 porties
175 kcal
15 min. bereiden
300 min. wachten
Aan de slag
Breek de chocolade in stukjes en doe met de gecondenseerde melk, het vanille-extract en mix voor koek & speculaas in een hittebestendige kom die in een pan past. Breng een laag water aan de kook in een steelpan, zet de schaal erop en laat al roerend smelten. Zorg dat het water de schaal niet raakt. Neem zodra de chocolade gesmolten is, de schaal van de pan en roer goed door.
Verdeel het chocolademengsel gelijkmatig in de met bakpapier beklede cakevorm, bestrooi met het strooigoed en laat 5 uur opstijven in de koelkast.
Haal de fudge uit de koelkast en snijd met een scherp mes in 16 gelijke stukken.
variatietip:Bestrooi voor de afwisseling de fudge met een ½ tl zeezoutvlokken in plaats van strooigoed.
bewaartip:Verpak de fudge in stukjes bakpapier en bewaar tot 1 week in een koekblik.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 16 personen)200 g pure chocolade
397 ml gecondenseerde melk in blik
½ tl vanille-extract
1 tl koek- en speculaaskruiden
100 g strooigoed
Dit heb je nodig
bakpapier