Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng ¾ van de granola met het bakmeel, bakpoeder een eventueel zout.
Klop het ei los en voeg samen met 120 g Griekse yoghurt (per 6 stuks), olie en honing door de droge ingrediënten. Verdeel het beslag over ⅔ van de ingevette siliconen bakvorm en bak ca. 20 min. in de oven.
Meng ondertussen de kersenjam met het citroensap en water, duw door een bolzeef en vang de kersensaus op.
Haal de granolacakejes uit de vormpjes. Verdeel de rest van de yoghurt in het midden van elk bord en maak met de achterkant van je lepel een cirkel. Leg de cakejes erop en besprenkel met de kersensaus. Bestrooi met de rest van de granola.
Granola ontbijtcakejes met kersensaus (advertorial)
De ster van het kerstontbijt: deze ontbijtcakejes met yoghurt, een zoete kersensaus en knapperige granola.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Granola ontbijtcakejes met kersensaus (advertorial)
De ster van het kerstontbijt: deze ontbijtcakejes met yoghurt, een zoete kersensaus en knapperige granola.

6 porties
325 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng ¾ van de granola met het bakmeel, bakpoeder een eventueel zout.
Klop het ei los en voeg samen met 120 g Griekse yoghurt (per 6 stuks), olie en honing door de droge ingrediënten. Verdeel het beslag over ⅔ van de ingevette siliconen bakvorm en bak ca. 20 min. in de oven.
Meng ondertussen de kersenjam met het citroensap en water, duw door een bolzeef en vang de kersensaus op.
Haal de granolacakejes uit de vormpjes. Verdeel de rest van de yoghurt in het midden van elk bord en maak met de achterkant van je lepel een cirkel. Leg de cakejes erop en besprenkel met de kersensaus. Bestrooi met de rest van de granola.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 porties)
100 g Eat Natural super granola protein packed
100 g zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
1 middelgroot scharrelei
150 g yoghurt Griekse stijl 10%
50 ml zonnebloemolie
3 el honing
100 g kersenjam
½ tl citroensap
1 tl water
Dit heb je nodig
siliconen bakvorm sterren (ingevet)



