Verwarm de oven voor op 175 °C. Maak de mix voor fijne cake met 75 g roomboter, eieren en melk volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maal 50 g M&M’S met korte pulsen grof in de hakmolen en meng door het beslag. Vet de siliconen bakvorm lichtjes in. Schep het beslag in de holten, tot ca. 2 cm onder de rand. Bak de cake 40-45 min. met de grootste holte achter in de oven. Laat 10 min. afkoelen in de vorm en 1 uur uit de vorm op een rooster. Snijd overhangende delen cake eraf, zodat je 3 rechte cakes overhoudt.
Klop ondertussen met een handmixer de rest van de boter in 8 min. licht en luchtig. Voeg de helft van de poedersuiker toe, mix 1 min. op lage snelheid tot de suiker is opgenomen. Voeg de rest van de poedersuiker toe en mix nog 1 min. tot een egale botercrème. Schep in de spuitzak.
Spuit een klein beetje botercrème op de serveerschaal en leg de grootste cake erop. Spuit er 2 el botercrème op. Plaats het middelste deel erop, spuit er een 1 el botercrème op. Zet het kleinste cakeje erop en prik de satéprikker in het midden door de hele caketoren, voor extra stevigheid. Spuit de rest van de botercrème in toefjes rondom de hele cake. Versier de cake met de rest van de M&M’S als een slinger om de kerstboom en bestrooi rondom met de strooimix.
M&M’S kersttaart (advertorial)
Het leven is leuk en met deze vrolijke kersttaart hang je zelf de slingers op. Kleurrijk, feestelijk en om blij van te worden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
M&M’S kersttaart (advertorial)
Het leven is leuk en met deze vrolijke kersttaart hang je zelf de slingers op. Kleurrijk, feestelijk en om blij van te worden.

12 porties
470 kcal
20 min. bereiden
1 uur 10 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Maak de mix voor fijne cake met 75 g roomboter, eieren en melk volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maal 50 g M&M’S met korte pulsen grof in de hakmolen en meng door het beslag. Vet de siliconen bakvorm lichtjes in. Schep het beslag in de holten, tot ca. 2 cm onder de rand. Bak de cake 40-45 min. met de grootste holte achter in de oven. Laat 10 min. afkoelen in de vorm en 1 uur uit de vorm op een rooster. Snijd overhangende delen cake eraf, zodat je 3 rechte cakes overhoudt.
Klop ondertussen met een handmixer de rest van de boter in 8 min. licht en luchtig. Voeg de helft van de poedersuiker toe, mix 1 min. op lage snelheid tot de suiker is opgenomen. Voeg de rest van de poedersuiker toe en mix nog 1 min. tot een egale botercrème. Schep in de spuitzak.
Spuit een klein beetje botercrème op de serveerschaal en leg de grootste cake erop. Spuit er 2 el botercrème op. Plaats het middelste deel erop, spuit er een 1 el botercrème op. Zet het kleinste cakeje erop en prik de satéprikker in het midden door de hele caketoren, voor extra stevigheid. Spuit de rest van de botercrème in toefjes rondom de hele cake. Versier de cake met de rest van de M&M’S als een slinger om de kerstboom en bestrooi rondom met de strooimix.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
200 g mix voor fijne cake
375 g ongezouten roomboter
2 middelgrote scharreleieren
25 ml volle melk
200 g M&M's pinda
150 g poedersuiker
1 potje AH Excellent Kerstmaker strooimix sneeuw
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
siliconen bakvorm toren (3-delig)
spuitzak
satéprikker 20 cm