Smelt de witte chocolade au bainmarie. Bekleed de buitenkant van de kom strak met het bakpapier. Bestrijk de buitenkant in een dunne laag met 1⁄3 van de witte chocolade en zet 15 min. in de vriezer. Haal uit de vriezer en bestrijk met de rest van de chocolade. Zet 30 min. in de vriezer. Snijd de lange vingers grof. Verwarm het zomerfruit in een kleine steelpan met 1 el suiker (per 20 personen) 3-5 min. op laag vuur. Schep uit de pan en laat in de koelkast afkoelen tot gebruik.
Bereid ondertussen de pudding volgens de aanwijzingen op de verpakking met het kokend water. Roer de gold glitter dust erdoor en laat 15 min. afkoelen.
Klop ondertussen de rest van de suiker en de slagroom met de handmixer in 3-5 min. stijf.
Verdeel ¼ van de pudding over de bodem van de schaal, verdeel 1⁄3 van de lange vingers erover. Verdeel 1⁄3 van de slagroom over de randen en strijk glad voor een laagjeseffect. Verdeel 1⁄3 van de vla over de randen en strijk glad. Herhaal dit.
Haal de chocoladedome uit de vriezer en haal voorzichtig los van het bakpapier. Keer om en plaats op de vlaflip. Verdeel de rest van de slagroom en de rest van de lange vingers over de schaal. Schep in een vlekkenpatroon de vla, jelly en het zomerfruit op de laatste laag van de schaal en laat 2 uur opstijven. Haal de chocoladedome er aan tafel af, breek in stukken en serveer bij de vlaflip. Zet de suikerfiguurtjes bij de dome.
Vlaflip met chocolade dome
Een grote schaal om je zelfgemaakte vlaflip in te delen én een iglo van witte chocolade. En wie zijn dat? Een sneeuwman en hamster?!
- serveertipLekker met wat extra lange vingers ernaast om te dippen!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Vlaflip met chocolade dome
Een grote schaal om je zelfgemaakte vlaflip in te delen én een iglo van witte chocolade. En wie zijn dat? Een sneeuwman en hamster?!

nagerecht
20 personen
225 kcal
20 min. bereiden
2 uur wachten
Aan de slag
Smelt de witte chocolade au bainmarie. Bekleed de buitenkant van de kom strak met het bakpapier. Bestrijk de buitenkant in een dunne laag met 1⁄3 van de witte chocolade en zet 15 min. in de vriezer. Haal uit de vriezer en bestrijk met de rest van de chocolade. Zet 30 min. in de vriezer. Snijd de lange vingers grof. Verwarm het zomerfruit in een kleine steelpan met 1 el suiker (per 20 personen) 3-5 min. op laag vuur. Schep uit de pan en laat in de koelkast afkoelen tot gebruik.
Bereid ondertussen de pudding volgens de aanwijzingen op de verpakking met het kokend water. Roer de gold glitter dust erdoor en laat 15 min. afkoelen.
Klop ondertussen de rest van de suiker en de slagroom met de handmixer in 3-5 min. stijf.
Verdeel ¼ van de pudding over de bodem van de schaal, verdeel 1⁄3 van de lange vingers erover. Verdeel 1⁄3 van de slagroom over de randen en strijk glad voor een laagjeseffect. Verdeel 1⁄3 van de vla over de randen en strijk glad. Herhaal dit.
Haal de chocoladedome uit de vriezer en haal voorzichtig los van het bakpapier. Keer om en plaats op de vlaflip. Verdeel de rest van de slagroom en de rest van de lange vingers over de schaal. Schep in een vlekkenpatroon de vla, jelly en het zomerfruit op de laatste laag van de schaal en laat 2 uur opstijven. Haal de chocoladedome er aan tafel af, breek in stukken en serveer bij de vlaflip. Zet de suikerfiguurtjes bij de dome.
serveertip:Lekker met wat extra lange vingers ernaast om te dippen!
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 20 personen)
200 g witte chocolade
220 g AH Excellent Kerstmaker lange vingers met knettersuiker
250 g diepvries zomerfruit
3½ el fijne kristalsuiker
94 g jelly pudding aardbeien
500 ml kokend water
½ tl AH Excellent Kerstmaker glitterdust goud in potje
250 ml verse slagroom
750 ml vanillevla
1 AH Excellent Kerstmaker suiker hamster
1 AH Excellent Kerstmaker suiker sneeuwpop
Dit heb je nodig
bakpapier
handmixer
AH Excellent serveerschaal ribbel (Ø 25,5 cm)