Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Schil ondertussen de pastinaak en schaaf met de dunschiller of mandoline in de lengte in flinterdunne linten. Snijd vervolgens in de lengte in dunne sliertjes. Snijd de knoflook in dunne plakjes.
Verhit de olie in een (braad)pan tot 170 °C. Controleer de temperatuur eventueel met de keukenthermometer. Frituur de knoflook in 2 min. lichtbruin. Hou de knoflook goed in de gaten, roer regelmatig. Schep met een schuimspaan op keukenpapier en laat uitlekken.
Frituur de pastinaak in delen in 3 min. goudbruin en krokant. Schep regelmatig om. Schep uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi eventueel met zout.
Ris de naaldjes van de rozemarijn, snijd fijn en doe samen met de knoflook in een hittebestendige kom. Giet er 4 el van de hete olie over en laat staan tot gebruik. Breng op smaak met peper.
Verwarm de melk met de boter tot de boter is gesmolten. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper. Voeg de melk met de boter toe en roer erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de aardappelpuree in de serveerschaal en verdeel de krokante pastinaak in het midden erover. Besprenkel met de knoflook-rozemarijnolie.
Aardappelpuree met crispy pastinaaktopping
Romige aardappelpuree krijgt een verrassende upgrade met knapperige pastinaak, knoflook en een vleugje zout. Een bijgerecht dat door de crispy topping heerlijk hartig en onweerstaanbaar wordt.
- bereidingstipJe kunt de crispy pastinaak tot 3 dagen van tevoren maken, bewaar afgedekt.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Aardappelpuree met crispy pastinaaktopping
Romige aardappelpuree krijgt een verrassende upgrade met knapperige pastinaak, knoflook en een vleugje zout. Een bijgerecht dat door de crispy topping heerlijk hartig en onweerstaanbaar wordt.

bijgerecht
8 personen
250 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Schil ondertussen de pastinaak en schaaf met de dunschiller of mandoline in de lengte in flinterdunne linten. Snijd vervolgens in de lengte in dunne sliertjes. Snijd de knoflook in dunne plakjes.
Verhit de olie in een (braad)pan tot 170 °C. Controleer de temperatuur eventueel met de keukenthermometer. Frituur de knoflook in 2 min. lichtbruin. Hou de knoflook goed in de gaten, roer regelmatig. Schep met een schuimspaan op keukenpapier en laat uitlekken.
Frituur de pastinaak in delen in 3 min. goudbruin en krokant. Schep regelmatig om. Schep uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi eventueel met zout.
Ris de naaldjes van de rozemarijn, snijd fijn en doe samen met de knoflook in een hittebestendige kom. Giet er 4 el van de hete olie over en laat staan tot gebruik. Breng op smaak met peper.
Verwarm de melk met de boter tot de boter is gesmolten. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper. Voeg de melk met de boter toe en roer erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de aardappelpuree in de serveerschaal en verdeel de krokante pastinaak in het midden erover. Besprenkel met de knoflook-rozemarijnolie.
bereidingstip:Je kunt de crispy pastinaak tot 3 dagen van tevoren maken, bewaar afgedekt.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
1½ kg iets kruimige aardappel
200 g biologische pastinaak
6 tenen knoflook
500 ml zonnebloemolie
3 takjes verse rozemarijn
200 ml volle melk
60 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
dunschiller
keukenthermometer
pureestamper
AH Excellent serveerschaal ribbel (Ø 25,5 cm)