Pompoen-aardappelpuree
Pompoen-aardappelpuree
bewaar
bewaar

Pompoen-aardappelpuree

Geef je aardappelpuree een upgrade met pompoen. Waarschijnlijk vraag je je daarna af waarom je dat nooit eerder hebt gedaan!

30 min. bereiden
25 min. oventijd
21waarderingen

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de pompoenstukjes samen met de ongepelde knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de milde olijfolie en rooster de pompoen ca. 25 min. in de oven.

2

Schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.

3

Verwarm ondertussen de melk in een steelpan tot hij warm is, maar niet kookt. Snijd de peterselie zo fijn mogelijk. Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper fijn. Voeg de melk en ⅜ van de boter toe en roer luchtig door met een garde tot de boter helemaal gesmolten is. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.

4

Haal de pompoen uit de oven. Knijp de tenen knoflook uit. Doe de pompoen samen met de knoflook en de rest van de boter in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Verdeel de aardappel- en pompoenpuree naast elkaar over een lage schaal en maak een mooie ‘swirl’ tussen de 2 soorten. Bestrooi met de peterselie, besprenkel met de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pompoen-aardappelpuree

Geef je aardappelpuree een upgrade met pompoen. Waarschijnlijk vraag je je daarna af waarom je dat nooit eerder hebt gedaan!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig