Schil de knolselderij en snijd in flinterdunne plakken, eventueel met een mandoline. Besmeer de plakken aan beide kanten met de helft van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur en gril de knolselderij in delen in 8 min. gaar. Keer halverwege. Schep op een bord en laat afkoelen.
Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Doe de peterselie, bieslook, 2 el limoensap (per 4 personen) en de rest van de olie in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een kruidenolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de mayonaise met 1 tl limoensap en 1 tl -rasp (per 4 personen) en doe in de spuitzak.
Schep de gegrilde knolselderij om met de kruidenolie en verdeel de plakken dakpansgewijs over de borden. Spuit de limoenmayonaise er in diagonale strepen over. Verdeel de garnalen erover en bestrooi met de rucola.
Knolselderijcarpaccio met garnalen van Hugo Kennis
Dunne plakjes knolselderij met frisse limoen, verse kruiden en romige mayonaise, afgetopt met Hollandse garnalen en rucola. Een licht, feestelijk voorgerecht van Hugo Kennis.
- wijntipWit, fris en droog: LaCheteau Val de Loire Touraine Sauvignon Blanc.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Knolselderijcarpaccio met garnalen van Hugo Kennis
Dunne plakjes knolselderij met frisse limoen, verse kruiden en romige mayonaise, afgetopt met Hollandse garnalen en rucola. Een licht, feestelijk voorgerecht van Hugo Kennis.

voorgerecht
4 personen
340 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Schil de knolselderij en snijd in flinterdunne plakken, eventueel met een mandoline. Besmeer de plakken aan beide kanten met de helft van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur en gril de knolselderij in delen in 8 min. gaar. Keer halverwege. Schep op een bord en laat afkoelen.
Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Doe de peterselie, bieslook, 2 el limoensap (per 4 personen) en de rest van de olie in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een kruidenolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de mayonaise met 1 tl limoensap en 1 tl -rasp (per 4 personen) en doe in de spuitzak.
Schep de gegrilde knolselderij om met de kruidenolie en verdeel de plakken dakpansgewijs over de borden. Spuit de limoenmayonaise er in diagonale strepen over. Verdeel de garnalen erover en bestrooi met de rucola.
wijntip:Wit, fris en droog: LaCheteau Val de Loire Touraine Sauvignon Blanc (https://www.ah.nl/producten/product/wi590846).
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g knolselderij
6 el milde olijfolie
1 biologische limoen
15 g verse platte peterselie
15 g verse bieslook
3 el mayonaise
100 g verse Hollandse garnalen
20 g biologische rucola
Dit heb je nodig
mandoline
grillpan
staafmixer met hoge beker
spuitzak