Knolselderijcarpaccio met garnalen van Hugo Kennis

Dunne plakjes knolselderij met frisse limoen, verse kruiden en romige mayonaise, afgetopt met Hollandse garnalen en rucola. Een licht, feestelijk voorgerecht van Hugo Kennis.

340 kcal

(Voedingswaarden)

40 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de knolselderij en snijd in flinterdunne plakken, eventueel met een mandoline. Besmeer de plakken aan beide kanten met de helft van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur en gril de knolselderij in delen in 8 min. gaar. Keer halverwege. Schep op een bord en laat afkoelen.

  2. Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Doe de peterselie, bieslook, 2 el limoensap (per 4 personen) en de rest van de olie in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een kruidenolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Meng de mayonaise met 1 tl limoensap en 1 tl -rasp (per 4 personen) en doe in de spuitzak.

  4. Schep de gegrilde knolselderij om met de kruidenolie en verdeel de plakken dakpansgewijs over de borden. Spuit de limoenmayonaise er in diagonale strepen over. Verdeel de garnalen erover en bestrooi met de rucola.

Gerelateerde recepten

Knolselderijcarpaccio met garnalen van Hugo Kennis

Dunne plakjes knolselderij met frisse limoen, verse kruiden en romige mayonaise, afgetopt met Hollandse garnalen en rucola. Een licht, feestelijk voorgerecht van Hugo Kennis.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig