Garnalencocktail met hangop en bieslook

voorgerecht
4 personen
3
96
Advertentie
Ingrediënten
- 1 citroen (schoongeboend)
- ½ bakje bieslook (a 25 g)
- 2 el mayonaise
- 1 el Hollandse (hangop (beker 500 g))
- 1 kropsla
- 2 bakjes Hollandse garnalen (a 100 g)
Keukenspullen
- 4 whiskyglazen
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de bieslook in stukjes van 2 mm, houd 8 sprietjes achter. Meng het citroenrasp, de stukjes bieslook, de mayonaise en hangop. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
- Haal de buitenste bladeren van de kropsla. Snijd het lichtgroene hart in dunne reepjes en verdeel deze over de 4 glazen. Schep in elk glas 1 tl yoghurtmayonaise en leg de garnalen erop. Verdeel daarna de rest van de yoghurtmayonaise over de garnalen. Garneer met de achtergehouden bieslook.
Tip:
Bieslook smaakt ook lekker op een sneetje brood met ham.

Citrus snijden
instructievideo
- 01:15 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 110 kcal
- eiwit 10 g
- koolhydraten 2 g
- vet 7 g